top of page

Portugalin ennätysmies Cristiano Ronaldo aikoo kehittyä vielä 39-vuotiaana: "Ei ole sattumaa, että olen pelannut 20 vuotta korkeimmalla tasolla"

12.6.2024 12:20

Ronaldo EURO
Ronaldo valmistautuu vesi kielellä jo kuudetta kertaa EM-kisoihin.

Viisi kertaa urallaan maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Portugalin Cristiano Ronaldo pelaa Saksan EM-kisoissa historiallisesti kuudetta kertaa maajoukkueensa väreissä, jota kukaan pelaaja ei ole tehnyt aikaisemmin.


Ronaldo on edustanut Portugalia EM-viheriöllä 25:ssä ottelussa, joissa on syntynyt 14 maalia. Suurin saavutus tuli 2016 kisoissa, jotka Ronaldon Portugali voitti Ranskassa.


Nykyään Saudi-Arabian Al Nassria edustava Ronaldo on jo 39-vuotias, mutta kokee löytävänsä vieläkin parannuskohtia kehittyä pelaajana.


— Yritämme aina kehittää tiettyjä juttuja vuosi vuodelta. Aina löytyy tilaa parantaa. Olen mielestäni valmis pelaaja, mutta on aina juttuja, jotka voin oppia täydellisesti, Ronaldo kommentoi kisojen alla uefa.comille.


EM-veteraani painottaa iäkkäänä pelaajana sopeutumiskyvyn merkitystä.


— Iän myötä on asioita, joissa emme ole yhtä hyviä kuin aiemmin, kun alamme menettämään joitain kykyjä, joten on tärkeä tehdä parhaansa ja sopeutua.


Portugali on yksi EM-kisojen ennakkosuosikeista. Ronaldo tuskin pelaa suurta osaa minuuteista, mutta yksi kaikkien aikojen parhaista on motivoitunut antamaan panoksensa vielä kerran EM-kisoissa kotimaalleen.


— Ei ole sattumaa, että olen pelannut 20 vuotta korkeimmalla tasolla, sen suorittamisen ylläpito on tosi vaikeaa. Vain suurella omistautumisella ja kovalla työllä voi saavuttaa nämä luvut.


Portugalin EM-kisojen avausottelu on tiistaina 16. päivä Tshekkiä vastaan.

コメント


bottom of page