top of page

Genoa - Inter ennakko: Astuuko Inter ansaan Genovassa?

29.12.2023 11:23


Genoa Inter Yann Sommer
Yann Sommer on päässyt tuulettamaan Interin maalilla kuluneella kaudella. Kuva: twitter.com/Inter

Italian pääsarjan vuoden 2023 viimeinen kierros pelataan juuri ennen vuoden vaihdetta. Kierroksen ehdoton huippuottelu on Juventus - Roma, mutta La Gazzetta Suomi tarkastelee sarjanousija Genoan otteita sarjakärki Interiä vastaan.


Genoa ei tullut turistimatkalle täksi kaudeksi Italian pääsarjatasolle. Satamakaupungin ylpeys hankki kesän siirtoikkunalla muun muassa Ruslan Malinovskyn, Junior Messiaksen, Morten Thorsbyn ja Mateo Reteguin nostamaan joukkueen kilpailukykyiseksi kaudella 23-24.


Investoinnit on kantanut hedelmää: Genoa on sarjataulukossa sijalla 13. kauden lähestyessä puolta väliä ja onnistunee välttämään stressaavan putoamistaistelun. 


Uusien hankintojen lisäksi myös viime kaudella Serie B:ssä esiintyneet miehet ovat nostaneet profiiliaan. Islantilainen vasen laituri Albert Gudmundsson on iskenyt peräti 7 liigamaalia alkukaudella 23-24. Romanialainen 21-vuotias toppari sekä entinen Juventus-lupaus Rade Dragusin on lunastanut potentiaaliaan ollen suurempien seurojen kiikarissa jo tammikuun siirtoikkunan aikana.


Interiä puolestaan ei näytä pysäyttävän kotimaan kentillä mikään. Nerazzurri on ottanut edellisestä neljästä ottelusta neljä voittoa ilman päästettyä maalia omiin. Kauden ainut tappio on edelleen kaikki kilpailut laskettuna syyskuun lopun yllätystappio Sassuoloa vastaan.


Interin Italian mestaruuteen kaudella 20-21 luotsannut Simone Inzaghi antoi Interin kotisivuilla mietteitä tulevasta kamppailusta.


-Tästä tulee kova taistelu Genoan ollessa hyvässä formissa, heillä on laatupelaajia ja hyvää työtä tehnyt valmentaja.


Genoan päävalmentaja Alberto Gilardino otti pestinsä vastaan joulukuussa 2022 ja onnistui kääntämään Genoan kurssin sarjanousun veroisesti.


Laziosta Interin puikkoihin siirtynyt valmentajanero Inzaghi tietää, ettei Genoaa sovi aliarvioida.


-Meidän täytyy pelata merkittävällä intensiteetillä.


Match Day


Genoalla on ollut loukkaantumishuolia hyökkäyspäässä, mutta uudet hankinnat Retegui ja Messias ovat näillä näkymin käytettävissä perjantai-iltana tukemassa Gudmundssonia. 29-vuotias Caleb Ekuban on todennäköisin aloittava pelaaja kärjessä, mikä ei herätä kotijoukkueen kannattajissa innostusta. Ghanalainen target-hyökkääjä on iskenyt Genoan väreissä kuudessakymmenessäyhdessä pelatussa ottelussa vain viisi maalia.


Interiltä puuttuu ottelusta varmasti kaksi tärkeää avauskokoonpanon pelaaja, kun omalla pelipaikallaan maailman parhaimpiin kuuluvat Federico DiMarco ja Lautaro Martinez ovat loukkaantuneina. Tähtipelaajien vaivat ovat kuitenkin vain ottelukohtaisia, joten molemmat nähdään ensi vuoden alussa takaisin tositoimissa.


Tämä on joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Genoa on pelannut hyvin kärkipään joukkueita vastaan aiemmin kaudella jakaen Juventuksen ja Napolin kanssa pisteet kotipeleissä, sekä voittanut Roman niin ikään kotiottelussa vakuuttavasti 4 - 1.


Nerazzurrin puolustus on kestänyt sen verran hyvin viime kierroksilla, että vaikea nähdä Genoan iskevän maalia Ekubanin johdolla. Kuitenkin Retegui ja Messias voivat tuoda tarvittavaa x-factoria, jolla ohittaa Yann Sommer.


Inter on kovassa testissä Genoan vieraana, mutta rutiinilla pelaaminen riittää voittoon asti maalin erolla.


Tulosveikkaus: 0 - 1Comentarios


bottom of page