top of page

Helmarit - Skotlanti - Kaksi kuuminta kysymystä Skotlannin kaatoa varten

26.2.2024 11:58


Emma Peuhkurinen Helmarit
Nähdäänkö Emma Peuhkurinen kentällä Skotlantia vastaan? Kuva: twittter.com/HelmaritFI

Helmarit eteni Espanjassa järjestettävässä ystävyysotteluturnauksessa Pinatar Cupissa 27. helmikuuta pelattavaan finaaliin Skotlantia vastaan. Suomi kaatoi matkalla finaaliin tärkeässä pelikuntoa yllä talvikaudella pitävässä turnauksessa ensin Filippiinit lukemin 4 - 0, minkä jälkeen Slovenia kukistui tiukan kamppailun jälkeen 1 - 0.


Tiiviillä otteluohjelmalla etenevä harjoitusturnaus on antanut oivallisen mahdollisuuden pelaajaringin kierrättämiseen. Helmareilla aloitti Sloveniaa vastaan kahdeksan eri naista avauskokoonpanossa kuin Filippiinejä vastaan. Vain Evelina Summanen, Elli Pikkujämsä ja Joanna Tynnilä aloittivat kummatkin ottelut.


Keneltä löytyy eniten nälkää?


Yleisesti harjoitusturnaus ei välttämättä sytytä ammattipelaajaa antamaan kaikkeaan kentällä, joten valmentaja Marko Salorannan on syytä miettiä pelaajavalinnoissaan ketkä ovat potentiaalisesti motivoituneimpia yksilöitä.


Mielenkiintoisimpia asioita ottelussa Suomen kannalta onkin jälleen keiden pelaajien nimet löytyvät avauksesta.


Kokenut kapteeni Linda Sällström ei tuonut ratkaisuvoimaa kentälle hyökkäyspäässä Sloveniaa vastaan, joten hattutempun Filippiinejä vastaan iskenyt Oona Sevenius ansaitsisi mahdollisuuden näyttää pelivireensä Skotlantia vastaan.


Yleisesti arvossa pidetty toimintatapa harjoituspeleissä eli nuorten sisäänajaminen ei välttämättä tarvitse olla Helmareiden teemana. Esimerkiksi Natalia Kuikka laittoi Sloveniaa vastaan puolustusklinikan pystyyn, eikä kemiläistä tukipilaria ole syytä pitää penkillä.


Evelina Summanen oli Helmareiden keskikentän paras Sloveniaa vastaan, mutta kolmas startti avauksessa viikon sisään ei välttämättä ole tarpeellinen. Lilleström SK:hon tulevalle kaudelle Kuopiosta siirtynyt Oona Siren tekii viimeisenä kentälle vaihdettuna pelaajana Sloveniaa vastaan pirteän sisääntulon, joten hyvin viime aikoina Helmareissa esiintynyttä keskikenttäpelaajaa pitäisi pohtia avauskokoonpanoon.


Milla-Maj Majasaari osoitti Sloveniaa vastaan ettei Suomen maalivahtiosastolla ole mitään hätää. Viime kaudella Ruotsin Damallsvenskanin parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Anna Tamminen ei ole Helmareiden matkassa Pinatar Cupissa, joten usean vedon viime pelissä torjunut Majasaari antoi vahvat näytöt perustelemaan hänen valintaansa Skotlantia vastaan avaukseen.


Kuinka paljon Helmarit haluaa Skotlannin päänahan?


Skotlanti on Helmareille mielenkiintoinen vastustaja. MM-karsintojen 2022 jälkeen Helmarit on pelannut yhteensä 16 ottelua, joista on kertynyt vain yksi tappio nimenomaan Skotlantia vastaan.


Skotit onnistui yllättämään Helmarit sateisella Ratinan stadionilla viime heinäkuussa. Melkein 5000 ihmisen edessä käydyssä ottelussa Skotlannin hyvä alku peliin riitti 2 - 1 vierasvoittoon.


Kyseessä oli silloin myös harjoitusottelu, mutta ohipelistä ei ollut kyse. Heti Skotlannin toisen takaiskun jälkeen Suomi piti pienen aikalisän pelaajien kesken, jonka jälkeen verkko ei enää helissyt omissa.


Joka tapauksessa Skotlanti on ainut Helmarit voittanut joukkue syksyn 2022 jälkeen. Helmareiden vastustajat eivät ole olleet MM-karsintojen jälkeen kovimmasta päästä Nations Liigan B-sarjassa ja ystävyysotteluissa.


Skotlanti tarjoaa Suomelle jälleen tiistaina tärkeän tasonmittauksen, johon on syytä pistää parasta likoon.Comments


bottom of page