top of page

HPS tavoittelee viidettä voittoaan putkeen — Kauden avausvoittonsa ottanut PK-35 Vantaa vierailee Paloheinässä

11.6.2024 15:15

Oona Jääskeläinen HPS
Oona Jääskeläinen oli taistelemassa HPS:lle arvokkaat pisteet Ilvestä vastaan Tammelassa viime sunnuntaina. Kuva: twitter.com/KansallinenL

Kansallisen liigan lauantaikierroksella nähdään viimeistä kertaa kaudella 2024 tuoreet otteluparit, kun alkusarja pelataan puoliväliin. Ennakkoon yksi kierroksen tasaisimmista otteluista käydään Helsingissä HPS:n ja PK-35 Vantaan kesken.


Kotijoukkue HPS kaatoi sunnuntaina upeasti Ilveksen Tammelassa 2—0-lukemin, ja jatkoi voittoputkeaan neljään otteluun.


— Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista, mutta mitä pidemmälle mentiin, sitä paremmin saatiin oma peli toimimaan. Toisella jaksolla tehtiin tarvittavat maalit ja pidettiin Ilves pois paikoilta, HPS:n päävalmentaja Antti Ruonala kertoi seuransa kotisivuilla.


Ilves alkoi selkeästi väsymään ottelun toisella puoliajalla, mitä myös Ruonala korosti.


Kovakuntoinen HPS on Kansallisessa liigassa kolmantena. Vihreillä on peräti 12 eri maalintekijää, joista tehokkain on Ria Karjalainen kuudella täysosumallaan.


Karjalainen upotti Ilvestä vastaan tyylikkään kaukolaukauksen yläriman kautta maaliin. Lupaava Karjalainen, 22, pelasi viime kaudella HJK:ssa ja teki vain kolme maalia. Nyt HPS:n hyökkääjä on iskenyt kolmen ottelun maaliputkessa viisi maalia.


Onko PK-35 Vantaa täysi vastaantulija?

PK-35 Vantaa metsästi kahdeksan pelikierrosta kauden avausvoittoaan, joka tuli viime sunnuntaina sarjanousija JyPK:ta vastaan.


PK-35 Vantaa aloitti kauden omituisesti kolmella peräkkäisellä 0—0-tasurilla, mutta on iskenyt kaikissa viidessä seuraavassa ottelussaan vähintään yhden maalin. Omissa on kuitenkin helissyt sen verran, että pisteitä näistä viidestä pelistä kertyi neljä.


Sarjassa sijalla 8. oleva PK-35 on iso haaste edessään lauantaina. HPS:n joukkuepeli toimii ja yksilöt ovat liigan kärkipäätä. Olisi suuri yllätys, jos vierasjoukkue pääsee pisteille.


Comments


bottom of page