top of page

Hurmaako Italia hybridiformaatiollaan, kun vastaan asettuu Albania? — Barella pelikunnossa EM-avaukseen

15.6.2024 11:42

Gianluca Scamacca Italia
Potkiiko Gianluca Scamacca palloa Albanian verkkoon lauantaina? Kuva: twitter.com/Azzurri_EN

Hallitseva Euroopan mestari Italia tarvitsee heti hyvän tuloksen Saksan kisojen avausottelussaan Albaniaa vastaan.


Sky Sport Italian mukaan päävalmentaja Luciano Spalletti on valmis riskeeraamaan loukkaantumisvaivoista kärsineen Nicolo Barellan Albania-ottelussa.


Barella istui sivussa Italian EM-kenraaliharjoitusotteluista Bosnia-Hertzegovinaa ja Turkkia vastaan. Italian laadukkain keskikenttäpelaaja on kuitenkin harjoitellut joukkueensa mukana täydellä teholla, joten Interin 2024 scudettovoittaja nähdään todennäköisesti avauskokoonpanossa Italian kisa-avauksessa lauantaina.


Hybridiformaatio testissä

Italian joukkue on kokenut suuria muutoksia verrattuna EM-mestaruusvuoteen 2021. Juventus-legendat Giorgio Chiellini ja Leonardo Bonucci eivät enää tähditä Italian keskuspuolustusta. Heidän paikoillaan odotetaan aloittavan Interin Alessandro Bastoni ja Bolognan läpimurtopelaaja Riccardo Calafiori.


Bastoni ja Calafiori ovat puolustajina moderneimmasta päästä. Molemmilla on erinomaiset vaistot lähteä tukemaan hyökkäyksiä, ja pelin avaaminen hoituu laadukkaasti.


Italian odotetaan lähtevän otteluun 4-2-3-1 formaatiolla, mikä muuttuu pelin sisällä 3-4-2-1:ksi. Idea tämän taustalla on laitapuolustajien Federico Dimarcon ja Giovanni Di Lorenzon aktiivinen hyökkäyksien tukeminen.


Avauskokoonpanoon odotetut Davide Frattesi, Lorenzo Pellegrini ja Federico Chiesa voivat vaihdella paikkojaan vapaasti hyökkäyskolmanneksella kärki Gianluca Scamaccan takana.


Italian koko avauskokoonpano on täynnä pelin sisällä muuttuvia palasia, ja Luciano Spallettin miehistön odotetaan tarjoavan viihdyttävän futisillan lauantain EM-myöhäisottelussa kello 22 Suomen aikaa.


Italian todennäköinen avauskokoonpano Albania-ottelussa:

Donnarumma; Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Dimarco; Jorginho, Barella; Chiesa, Frattesi, Pellegrini; Scamacca.

Comments


bottom of page