top of page

Inter vs Juventus - Onko Juventuksesta vielä haastamaan Interiä kunnolla mestaruudesta?

4.2.2024 0:19


Inter Juventus
Inter voittaa mustasinisenä kuten myös porkkanoissa. Kuva: twitter.com/Inter

Inter ja Juventus kohtaavat sunnuntaina Serie A:n prime time -ottelussa, mikä saattaa ratkaista mestaruuden kohtalon kaudella 2023-24. Inter on sarjataulukossa pisteen Juventusta edellä yhden ottelun vähemmän pelanneena, eli tappiolla Juventuksen matka sarjakärkeen olisi pahimmassa tapauksessa 7 pistettä.


Inter on edelleen aivan pysäyttämätön ja vedonlyöntifirmat uskovat kotijoukkueen ottavan voiton Juvesta noin 55% todennäköisyydellä. Nerazzurri kävi voittamassa tammikuun lopussa Saudi-Arabiassa järjestetyn Supercoppan uudessa formaatissaan, mikä osoittaa ettei Inter pelaa ohi edes vähemmän arvokkaassa kilpailussa.


Tähän mennessä menestyksekkääseen kauteen Interin luotsannut Simone Inzaghi ei kuitenkaan usko sunnuntain Derby d'Italian olevan vielä mestaruuden osalta ratkaiseva.


-Sunnuntain ottelu on tietysti tärkeä, ei ratkaiseva, mutta joka tapauksessa tärkeä. Se tulee olemaan tosi tasainen ottelu, ensimmäinen kohtaaminen ei ollut kiehtova, mutta sunnuntaina pelaamme kotiyleisön edessä ja yritämme loistaa jokaisella osa-alueella tiedostaen, että vastassa on samankaltaisen polun kulkenut joukkue, kommentoi Inzaghi tuttomercatoweb.comin tarjoamassa pressissä.


Kommentillaan Inzaghi varmaankin viittasi siihen, että mestaruudesta pelaavat Inter ja Juventus ovat kokeneet kuluneella Serie A -kaudella vain yhden tappion, mikä tuli ironisesti putoamista vastaan taistelevaa Sassuoloa vastaan.


Juventuksen viiden ottelun voittoputki katkesi yllättäen viime kierroksella, kun sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva nousujohteinen Empoli haki tasapelin Juventus Stadionilta. Iso syy tähän oli puolalaisen Arkadiusz Milikin aikainen punainen kortti, minkä vuoksi Juve pelasi suuren osan ottelusta vajaamiehisenä.


Yllätystasuri ei muuta mitään kokonaiskuvassa: Maximiliano Allegri on luonut Juventuksesta jälleen tutun koneiston, mikä taistelee joka ilta voitosta puolustuspeli edellä.


Tiiviiseen matalaan blokkiin luottava Juventus on saanut myös hyökkäykseensä serbialaisesta Dusan Vlahovicista pitkään odotetun maalipyssyn kolmannella Juventus-kaudellaan. Vlahovic on neljän ottelun maaliputkessa, minkä aikana osumia on syntynyt kuusi kappaletta.


Allegrin puolustusvoittonen Juventus ei parhaimmillaan häviä kuin pari ottelua kaudessa, joten maalivireessä olevan Vlahovicin kanssa Juve on taas ensi kaudella taistelemassa kunnolla menestyksestä Mestarien liigassa.


Match Day


Sarjan parhaimmat joukkueet pääsevät huippukohtaamiseen ihanne avauskokoonpanoilla. Vierailla Milik huilaa punaisen kortin vuoksi, mutta loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Federico Chiesa on todennäköisesti avauksessa, joten Nerazzurrin puolustuksen on syytä olla tarkkana räjähtävän Chiesa - Vlahovic kaksikon kanssa.


Juven kärjessä ei kuitenkaan ole ottelun ainut kuuma hyökkääjä. Lautaro Martinez on Serie A:ssa viiden ottelun maaliputkessa ja yhteensä iskenyt yhdeksäntoista maalia yhtä monessa pelissä johtaen ylivoimaisesti maalipörssiä.


Ottelu on siis äärimmäisen mielenkiintoinen, kun molempien kärjestä löytyy maailman parasta osaamista samaan aikaan managerien ohjeistaessa puolustusvoittoiseen pelaamiseen.


Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli tasainen. Inter kontrolloi pallollisia aloitteita, mutta Juventuksen puolustus kesti Nerazzurrin aikomukset isoista keskikentän poissaoloista huolimatta.


Samankaltaista pelin kuvaa odotetaan sunnuntaina prime timeen. Juventukselle varmasti riittäisi tasapeli, ehkä jopa kotijoukkueellekin sarjataulukon etumatkan huomioon ottaen, sekä ennen kaikkea se tosiasia, ettei nykyvireisellä Interillä ole muita kilpailijoita mestaruustaistossa.


Vaikkakin Allegri on tehnyt Juventuksesta taas mestaruudesta taistelevan joukkueen tämä kausi kuuluu vielä Interille. Kotijoukkueella on tarpeeksi taitoa murtaa Juven matala blokki ja kotiyleisön tuki siivittää Nerazzurrin mestaruuden kannalta tärkeään voittoon. Juventuksen aika tulee taas ensi kaudella.


Tulosveikkaus: 1 - 0


Comentários


bottom of page