top of page

Interin ja Napolin huippuottelussa viime kauden mestari kohtaa tulevan mestarin - Kumpi käsittelee Mestarien liigassa koetun pettymyksen paremmin?

14.3.2024 14.49


Inter UCL
Interin pelaajat tervehtimässä faneja Madridissa koetun pettymyksen jälkeen. Kuva: twitter.com/Inter

Inter ja Napoli kohtaavat Serie A:n huippuottelussa sunnuntai-iltana kello 21.45. Inter lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta onko Napolista yllättämään tulevaa mestaria?


Molemmat tulevat otteluun pettymystuloksen saattelemana. Inter sekä Napoli putosivat aiemmin viikolla Mestarien liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.


Napoli tippui pois Euroopan arvostetuimmasta seurajoukkuekilpailusta ehkä hieman odotetusti Barcelonaa vastaan. Vaaleansiniset omasivat todellisen yllätyspotentiaalin, mutta Barcelona eteni lopulta puolivälieriin olemalla kotikentällään huomattavasti parempi joukkue.


Interin kohdalla tilanne oli toinen. Nerazzurri voitti Atleticon otteluparin ensimmäisessä osaottelussa kotona 1 - 0 pelissä, mikä olisi voinut päättyä italialaisten suurempaankin voittoon. Kuitenkin vieraskentällä Inter antautui pelin lopussa yhteismaalit tasoittaneen osuman, ja tämän jälkeen milanolaiset lähtivät lauluun rangaistuspotkukilpailun jälkeen.


Miten seurat asennoituvat kotimaan huippuotteluun?


Inter tuleee otteluun sarjataulukon kärkisijalta, kun Napolin tämän hetkinen sarjasijoitus on seitsemän. Inter johtaa sarjaa 16 pisteellä, mikä tarkoittaa lähes varmasti Scudetton palaavan Milanoon.


Napoli on kerännyt hämmentävästi 31 pistettä Interiä vähemmän tässä kohtaa kautta. Napolilaisten kausi on ollut totaalinen pannukakku ja pääsy ensi kaudella Euroopan kilpailuihin on kiven alla.


Kuitenkin viime aikoina Napoli on osoittanut vähän piristymisen merkkejä. Vaikka seura lensikin pihalle Mestarien liigasta aiemmin viikolla kovan haasteen edessä, Napolin tämän kauden kolmas manageri Francesco Calzona veti joukkueen peräsimessä ensimmäiset viisi otteluaan tappiottomasti.


Calzona ei ole valmentanut aiemmin urallaan pääsarjatason seurajoukkuetta ennen kuin hänet nimitettiin helmikuun 19. päivä Napolin ruoriin, mutta onnistui maajoukkuetasolla ensimmäisessä päävalmentajapestissään luotsaamaan Slovakian tulevan kesän EM-kisoihin.


Napolin täytyy kilpailla vielä tosissaan erinomaisten italialaisten joukkueiden kanssa ensi kauden rahakkaista Eurocup paikoista, joten Calzonan täytyy saada paras irti floppijoukkueesta loppukauden aikana.


Interillä ei ole tosiaan Serie A:n mestaruuden voittamisen suhteen mitään hätää, joten on mielenkiintoista minkälaisella asenteella Nerazzurri tulee peliin. Inter ei ole pelannut kuin pari kertaa ohi tämän kauden aikana, ja valmistautuminen pettymys puserossa käytännössä panoksettomaan ei ole välttämättä helppoa.


Joka tapauksessa Inter pelaa niin laadukasta jalkapalloa, että Napoli kokee haasteita ottelussa tulee sitten Inter peliin millä intensiteetillä tahansa.


Match Day


Kumpikin joukkue pääsee otteluun parhaalla avauskokoonpanollaan, eikä ennakkoon ole odotettavissa muutoksia kummankaan osalta Mestarien liigassa nähtyyn avaukseen.


Napolissa pitkään pelannut Piotr Zielinski ei ollut mukana Napolin Mestarien liigan kokoonpanossa, joten vaaleansinisillä olisi käytettävissä erinomainen lepoa saanut keskikentän palanen.


Valitettavasti Napolin kannattajien kannalta Zielinski on jo kirjoittanut talven siirtoikkunalla sopimuksen illan kotijoukkueen riveihin ensi kaudeksi, joten hyvän pelisilmän omaavaa puolalaista tuskin nähdään avauksessa viimeistä kertaa San Sirolla vierasjoukkueen paidassa tältä erää.


Interin osalta olisi hienoa nähdä yksi muutos keskikentällä. Kesällä seuraan Sassuolosta siirtynyt Davide Frattesi on aloittanut koko kauden lähinnä penkiltä, mutta osoittanut Italian maajoukkueessakin mahdollisuuden saadessa olevan loistava box-to-box keskikenttäpelaaja.


Napoli tulee kohtaamaan suuren haasteen Serie A:n viikon ottelussa, oli Interin avauksessa kuka tahansa. Kotijoukkue ottaa pelin nopeasti haltuunsa, jos vieraat eivät löydä keinoja haastaa muuta kuin vastaiskuilla.


Molempien asenne ottelun suhteen on kyseenalainen. Fokus puolustamiseen saattaa ajoittain kaikota, ja joukkueiden isot tykit hyödyntävät tämän ainakin kertaalleen molempiin päätyihin.


Tulosveikkaus: 2 - 1


Comments


bottom of page