top of page

Juventus ei pystynyt antamaan minkäänlaista haastetta laadukkaalle Interille - Scudetton kohtalo sinettiä vaille valmis

5.2.2024 0:08


Inter Juventus
Nicolo Barella ja Inter onnistuivat jättämään Juven ja Locatellin taakseen kenties lopullisesti kauden 2023-24 osalta. Kuva: twitter.com/Inter

Inter ja Juventus pääsivät parhaat päällä ottamaan mittaa toisistaan Serie A:n mestaruustaiston kannalta käänteentekevässä ottelussa, johon Inter lähti sarjakärkenä yhden pisteen Juvea edellä ottelun vähemmän pelanneena.


Inter otti pallollisen pelin haltuun heti ottelun ensihetkistä lähtien. Nerazzurri piti jatkuvasti painetta Juventuksen alueella, eikä vierasjoukkue saanut syöttöpeliään toimimaan.


Ensimmäisen puoliajan keskikohdassa Juventus oli vetäytynyt totaaliseen bussiin omalle kuudentoista rajalle. Vanha Rouva onnistui kuitenkin pitämään Nerazzurrin ulkona vaarallisilta maalintekopaikoilta.


Juventus alkoi saamaan edes jonkinnäköistä uhkaa Interin puolustukselle vastaiskuilla puolen tunnin paikkeilla, mutta kunnon maalipaikkoihin se ei johtanut.


Inter sai lopulta palkinnon hyvin organisoidusta ja aktiivisesta hyökkäyspelaamisesta '37 peliminuutin kohdalla, kun Nicolo Barella nosti keskityksen Juventuksen boksin sisälle. Erinomaisen ottelun pelannut Benjamin Pavard potkaisi volley-yrityksensä pallosta ohi, mutta Barellan keskitys oli sen verran vaarallinen, että Marcus Thuramia merkannut Federico Gatti ei pystynyt kontrolloimaan tilannetta, ja pallo meni Juven puolustajan kädestä omaan maaliin. Tämä oli Gattin toinen oma maali tällä Serie A -kaudella.


Toisella puoliajalla Inter antoi enemmän palloa Juventukselle. Pelin kuva muuttui tämän myötä aaltoilevaksi päädystä päätyyn.


Juventuksella oli parantuneesta hyökkäyspelistä huolimatta maalipaikat kortilla.


Nerazzurri alkoi lopulta syömään Juventuksen kädestä luoden paljon hyviä maalipaikkoja. Hakan Çalhanoğlu ampui tolppaan noin kuudenkympin kohdalla ja Barella pääsi pamauttamaan kovan volleyn lähietäisyydeltä, minkä eteen Wojciech Szczęsny Juventuksen maalilla onnistui venyttämään.


Toisen puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui vaihdosta kentälle tulleelle Marco Arnautovicille, joka oli nokikkain Szczęsnyn kanssa. Puolalainen maalivahti legenda otti yhden kauden hienoimmista torjunnoista estäen Arnautovicin varmalta näyttäneen pussituksen.


Toisen puoliajan tuhlailuista huolimatta Interin 1 - 0 johto riitti voittoon asti. Juventus ei onnistunut missään vaiheessa luomaan todellista maalintekouhkaa ja vieraiden ainoa laukaus kohti maalia oli Dusan Vlahovicin kesy yritys kuudentoista ulkopuolelta.


Interillä on mahdollisuus nousta ottamalla voiton tasoittavalla pelikierroksella seitsemän pisteen etumatkalle sarjakärjessä. Juventuksella ei yksinkertaisesti ollut mahdollisuuksia kuin haaveilla tasapelistä kauden toisessa Derby d'Italiassa ja Inter Milanin nimen voi melkein jo kaivertaa scudetton kylkeen.


Man of the Match - Benjamin Pavard

Comments


bottom of page