top of page

Juventus - Roma ennakko: Osuuko 18-vuotias turkkilaissensaatio Kenan Yıldız toisessa pelissä putkeen?

30.12.2023 16:03


Juventus-lupaus Kenan Yıldız
18-vuotias Kenan Yıldız teki ensimmäisen Juventus-maalinsa Frosinonen kustannuksella. Kuva: twitter.com/juventusfc

Juventus ja Roma pelaavat tärkeistä pisteistä vuoden 2023 viimeisessä Serie A -ottelussa. Juventuksella on oiva tilaisuus parantaa voitolla asetelmiaan mestaruustaistossa Interin jäätyä tasapeliin Genoan vieraana, kun taas Roma tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet taistellessaan europaikoista kautta 24-25 ajatellen.


Maximiliano Allegri on osoittanut kuluvan kauden aikana omien juoniensa toimivan yhä modernissa jalkapallossa. Juventus on vankasti sarjataulukossa sijalla 2. edellä kolmantena olevaa Milania seitsemällä pisteellä, ja voitto Romasta nostaisi Allegrin miehistön iskuetäisyydelle sarjaa johtavasta Interistä kahden pisteen päähän.


Roma saapuu otteluun sarjataulukon sijalta seitsemän. Giallorossi otti viimeisellä pelikierroksella upean voiton Napolista kotiyleisön edessä lukemin 2 - 0. Jose Mourinhon joukkue on tarjonnut leipää ja sirkushuveja pitkin kauden roomalaisyleisölle ja Giallorossista on muodostunut tuomaria rikkeiden jälkeen jatkuvasti painostava koiralauma.


Match Day


Roma todennäköisesti jatkaa räksyttämistä Juventus Stadionilla perjantai-iltana. Odotettavissa on kuitenkin vähemmän tulinen kamppailu mitä Stadio Olimpicolla nähtiin ennen joulua. Vedonlyöntifirmat antavat matalia kertoimia vähämaalista ottelua odotellen.


Kummallakaan joukkueella ei ole yllätyspoissaoloja, joten Mourinho ja Allegri voivat suunnitella toistensa selättämistä lähes parhailla aseilla. Napolia vastaan sivussa ollut Paulo Dybala on pelikunnossa ja tuo Romalle korvaamatonta yksilötaitoa.


Juventus avaa todennäköisesti hyökkäyksessään 18-vuotias Kenan Yıldız. Turkkilaislupaus sai ensimmäisen mahdollisuuden avauskokoonpanossa edellisellä pelikierroksella Frosinonea vastaan Dusan Vlahovicin paikalla ja iski heti ensimmäisen Serie A maalinsa. Kenan Yıldız puikkelehti kolmen puolustajan välistä boksissa vapaaseen tilaan ja pääsi iskemään painavalla kudilla hienon maalin.


Tämä sai Allegrin huutamaan hämmästyneenä vaihtopenkillä "se toimi, se toimi", viitaten maalin myötä Yıldızin valintaan avauskokoonpanossa. Turkkilainen iski viime kaudella Juventuksen Primavera-joukkueessa 11 maalia ja teki maajoukkuedebyytin Turkin miehissä lokakuussa 2023 Kroatiaa vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa.


Kenan Yıldız saa aivan uudenlaisen haasteen, kun Juventus kohtaa Roman. Vierasjoukkueen puolustuslinja Gianluca Mancinin johdolla pyrkii saamaan isäntiä pois tolaltaan psykologisella pelillä, minkä ei saa antaa vaikuttaa omaan suoritukseen. Romalla on kuitenkin tapana, että oma hämmentäminen saa Josen miehet itse sekoittamaan oman pelinsä.


Dybalan johdolla vieraat taistelevat voitosta Juventusta vastaan. Roma ei jää taitotasossa kauas Juventuksesta. Molempien koutsien konservatiivinen lähestyminen on pedannut odotukset vähämaaliseen lopputulokseen, eikä La Gazzetta Suomi ole tästä eri mieltä.


Tulosveikkaus: 1 - 1

Comments


bottom of page