top of page

Juventus - Inter ennakko: Derby d’Italia on nimensä veroinen, kun Italian kaksi parasta kohtaavat

22.11.2023 22:29Interin manageri Simone Inzaghi näkee tämän hetken kovimman haastajansa mestaruustaistossa sunnuntai-iltana 21:45, kun milanolaisjoukkue matkustaa Torinoon Juventuksen vieraaksi. Inter on sarjataulukon kärjessä, kun taas heitä isännöivä Juventus on hyvillä tuloksilla noussut heidän peräänsä sijalle kaksi.


Juventus


Juventus on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun. Torinolaiset eivät pelaa eurosarjoja kauden aikana, joten he voivat ladata kaikki paukut Serie A:ssa Scudetto-taisteluun.


Vanha rouva tulee sunnuntaihin seitsemän otteluun tappiottomassa putkessa. Peleistä kuusi on voitettuja, ja näissä otteluissa Juventus on päästänyt vain yhden maalin omiin, mikä osoittaa Bianconerin olevan kolmen vuoden tauon jälkeen kunnollinen ehdokas voittamaan Italian mestaruuden. Yksi voitoista on hieno ryöstö Milania vastaan San Sirolla.


Maximiliano Allegri on saanut joukkueensa erinomaiseen vireeseen loukkaantumisista ja muista poissaoloista huolimatta. Entiset brassilaitapakit Alex Sandro ja Danilo ovat Allegrin harmiksi olleet sivussa topparin tontilta viime aikoina. Myös keskikentällä on vajausta, koska virtuoosimainen Paul Pogba on pelikiellossa positiivisen doping-näytteen vuoksi, ja viime kaudella läpimurron tehnyt Nicolo Fagioli on pitkälle kevääseen pelikiellossa vedonlyöntisekoilujensa takia.


Juven parhaat maalintekijät ovat neljällä osumalla Federico Chiesa ja Dusan Vlahovic. Chiesan esityksissä on ollut taas sitä tuttua räjähtävyyttä, kun Vlahovicin kohdalla odotetaan vieläkin, että homma lähtisi kunnolla rokkaamaan valkomustissa: Serbialainen pelaa nyt toista kokonaista kautta Torinossa ja häneltä odotetaan kahtakymmentäviittä maalia kaudessa. Vaikka loukkaantumiset sävyttivätkin Vlahovicin viime kautta, niin 10 tehtyä maalia oli alisuoritus.Inter


Inter Milan on Serie A:n alkukauden paras joukkue. Sillä on kahdentoista pelikierroksen jälkeen vain yksi tappio kuten Juventuksella, ja on ennen sunnuntain peliä isäntiä kaksi pistettä karkumatkalla sarjataulukossa.


Nerazzurri jatkoi siitä mihin jäi viime kaudella, kun he pääsivät Mestarien liigan finaaliin asti aiheuttamaan Manchester Citylle vaikeuksia. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta yhdistettynä maailmanluokan taitoon.


Lautaro Martinez on iskenyt alkukauden kahdessatoista pelissä yhtä monta maalia. Laitapuolustaja Federico Dimarco on noussut omalla pelipaikallaan maailman parhaimmistoon, josta neljä maalisyöttöä on hyvä osoitus.


Interin viime kauden runko vaikuttaa vain vahvistuneen, joten Juventuksella tulee olemaan vaikeaa taistellla kotiyleisön edessä pisteistä sunnuntaina.


Match Day


Interillä on Juventuksen tapaan puolustuksessa loukkaantumishuolia Alessandro Bastonin ja Benjamin Pavardin toipuessa vammoistaan.


Alex Sandron pitäisi löytyä Juventuksen penkiltä, mutta pitkään siellä uransa parhaita vuosia homehtunut Daniele Rugani on ollut pätevä paikkaaja. Ruganilla on iso mahdollisuus, jos pääsee avaukseen Interiä vastaan. Hyvällä pelillä hän saattaa olla Allegrin suunnitelmissa enemmänkin jatkossa.


Yllätyksiä joukkueiden avauskokoonpanoissa tuskin nähdään. Ainoat kysymysmerkit ovat Juventuksen keskikenttämiehen Manuel Locatelliin pelikunto, sekä Interin kohdalla kumpi aloittaa keskikentällä, Henrikh Mkhitaryan vai Davide Frattesi. Pitkällä tähtäimellä nuori Frattesi on valinta, mutta Mkhitaryania on vaikea penkittää hänen tehojensa olleen alkukaudella vakuuttavat kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä.


Nimensä veroinen derby


Derby d’Italiassa pelaa seitsemän pelaaja, jotka saivat minuutteja Italian maajoukkuepaidassa maaottelutauolla. Enemmänkin tunkua olisi ollut, sillä jos Bastoni ja Locatelli olisivat pystyneet pelaamaan, heidät oltaisiin nähty Azzurri-paidassa.


On siis selvä, mitkä kaksi joukkuetta ovat italialaisen jalkapallon sydän loppuvuodesta 2023. Varsinkin kun Milanin uudet omistajat eivät selkeästi ole kiinnostunut rakentamaan runkoa italialaispelaajien varaan, on tärkeää Italian maajoukkueen pärjäämisen kannalta, että Derby d’Italian molempien osapuolten joukkueiden runko on kotimainen.


Maaottelutauon jälkeen Juventuksen Allianz Arenan viheriöllä nähdään varmasti pienillä riskitasoilla taktisesti orientoitunut kamppailu. Olisi mielenkiintoista nähdä joukkueet vaihtamassa iskuja päädystä päätyyn, mutta varsinkin kotijoukkueen managerin tuntien peli voi näyttää erittäin konservatiiviselta.


Siitä huolimatta Derby d’Italia on saapasmaan urheiluviikon kohokohta: Miten käy, kun juuri saman pukukopin jakaneet maajoukkuetähdet pelaavat kovan paineen alaisuudessa toisiaan vastaan?


Tämä on joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen, joten odotettavissa on vähän samaa menoa kuin nyrkkeilijöillä avauserissä, että lähdetään vähän tunnustelemaan.


Kuitenkin Chiesa ja Lautaro ovat sellaisessa huippuvireessä, että maali mieheen olisi odotettavissa.


Tulosveikkaus: 1-1


Comments


bottom of page