top of page

Kommentti: Anni Hartikaisen poissulkeminen Helmareista oli paras asia hetkeen Kansalliselle Liigalle

6.12.2023 10:39


Eiköhän Anni nähdä taas pian edustamassa Helmareita. Kuva: twitter.com/kupsnaiset

“Controversy creates cash”


KuPS-naisten huippulupaus Anni Hartikainen ei matkustanut muun Suomen joukkueen mukana tiistaina pelattuun panoksettomaan Nations Leaguen vierasotteluun Slovakiaa vastaan. Syynä tähän oli Annin myöhästyminen joukkueen lennolta Captain’s ball -tapahtuman jälkeen.


Koko Captain’s ballin järjestäminen keskellä maajoukkueleiriä keräsi jo valmiiksi kritiikkiä Palloliiton suuntaan. Pelaajien multitaskaus otteluiden keskellä herätti ihmetystä, varsinkin kun ottaa huomioon suomalaisen jalkapallon olevan talvilomakaudella. Kaikille sopivampia ajankohtia varmasti siis löytyi kalenterista.


Heti tapauksen tultua ilmi YLE lähti spekuloimaan otsikolla “Menikö Annilla ovi kiinni lopullisesti maajoukkueeseen?”


Mun täytyy vastata tähän, että miksi menisi? Anni Hartikainen on tällä hetkellä suomalaisen naisjalkapallon tulevaisuuden tähti, ja pieni erehdys 20-vuotiaana on luonnollista.


Paitsi tietysti jos alkoholilla oli vaikutusta asiaan. YLEn jutussa huhuiltiin, että tapaukseen olisi liittynyt paljon alkoholinkäyttöä.


Ja mitä sitten? Tietysti Kansallinen Liiga ja naisfutis on vielä siinä pisteessä, että pelaajat ovat lähtökohtaisesti esimerkkinä ala-asteikäisille tytöille. Mutta naisfutis on kasvupotentiaalisin urheilun muoto maailmassa tällä hetkellä. Sitten kun alkaa tulla lisää julkisuutta, alkaa myös tulla lisää kiistanalaisia keskusteluja.


Jos kuulit Anni Hartikaisesta vasta ensimmäistä kertaa hänen lennolta myöhästymisen vuoksi, ei kannata luoda väärää käsitystä pelaajasta. Kyseessä ei ole mikään nais-Balotelli. Tähän tapaukseen yhdistyy vain huonoa tuuria, Palloliiton hämärää tapahtuman organisointia ja ehkä enemmän tai vähemmän alkoholia. Mutta ihan kuin en itse olisi nuoruudessani nähnyt esimerkiksi Pasi Nurmisen ja Anssi Salmelan julkisia kaatokännejä jääkiekon 2011 maailmanmestaruuden jälkeen.


Annin vartti kentällä Romaniaa vastaan oli räjähtävä: Yksi tehty maali, yksi luotu maalipaikka ja puolikas saksipotku yritys, mikä sai YLE:llä peliä selostaneen Matti Härkösen huutamaan “lisää näitä, Anni!”


Ja lisäähän niitä on tulossa, koska Anni Hartikainen on poikkeuksellisen viihdyttävä pelaaja suomalaisessa naisjalkapallossa.


Myöhästyminen joukkueen lennolta herätti sen verran keskustelua, että uskallan luottaa siihen ettei Anni tule tekemään samaa toista kertaa. Varmasti myös valmistautuminen Slovakia-otteluun olisi ollut erilainen, jos pelissä olisi ollut panosta.


Kuitenkin tämä tapaus herätti tervetullutta keskustelua suomalaisen naisfutiksen ympärille ja ei nyt vedetä mitään hätiköityjä päätöksiä maajoukkueen oven lopullisesta sulkeutumisesta 20-vuotiaan tulevaisuuden tähden kohdalla. Täytyy muistaa, että negatiivinen julkisuus on usein positiivista.


Tekstiä editoitu 28.12


Kommentit


bottom of page