top of page

Kommentti: Bologna, älkää herranjumala menkö Mestarien liigaan

20.4.2024 11:23


Bologna Mestarien liiga
Bolognan erinomaiset otteet ovat viemässä seuraa Mestarien liigaan kaudeksi 24-25. Kuva: twitter.com/bolognafc1909

Tätä kauhutarinaa ei tarvitse nähdä ennen alkujaan.


Bologna on ollut tämän Serie A -kauden sensaatio. Thiago Mottan valmentama ryhmä lähti kauteen minimaalisin odotuksin. Motta jopa kommentoi ennen kauden ensimmäistä ottelua Milania vastaan, ettei Bologna ole valmis kautta varten.


Mutta kuinkas siinä kävikään. Thiago Motta osoittautui koko jalkapallomaailman huomiota herättäväksi taktiseksi neroksi, joka on repinyt Bolognan keskinkertaisesta pelaajamateriaalista täydet tehot irti.


Ja nyt tämä riemuretki on johtamassa Mestarien liigaan asti - italialaisen jalkapallon fanien harmiksi.


Viides paikka tulossa


Seurajoukkuekilpailuista mahtavin, Mestarien liiga antaa tasokkaimmalle eurooppalaiselle pääsarjalle yhden lisäpaikan ensi kaudeksi. Nykyisin Euroopan neljä parhaiten menestynyttä pääsarjaa pitää hallussaan neljää kiintiöpaikkaa kilpailussa.


Sarjatasojen menestys mitataan pääsääntöisesti pärjäämisellä eurokilpailuissa, ja vaikka Serie A floppasikin tämän vuoden Mestarien liigassa, se on yhä parhaassa asemassa haalimaan ensimmäisen viidennen kiintiöpaikan kovatasoisempien sarjojen Valioliigan ja La Ligan nenän edestä tulevalle kaudelle.


Syynä tähän on viime vuosien hyvät otteet kaikissa Eurocupeissa. Atalanta ja Fiorentina tarjoavat tästä esimerkkiä Eurooppa- ja Konferenssiliigassa tällä kaudella.


Raikas jalkapallo kehittänyt pelaajia


Bologna on sarjataulukossa sijalla neljä, kun kautta on jäljellä kuusi pelikierrosta. Thiago Mottan Bologna on pelannut tulosten valossa tasaisen hyvä kauden ilman notkahduksia.


Motta peluuttaa erittäin modernia jalkapalloa. Giulio Maggiore jakoi ajatuksia Mottan pelitavasta, johon nykyisin Salernitanaa edustava Maggiore ehti tutustua Mottan aiemmalla valmennuspestillä Speziassa.


-Motta eroaa muista valmentajista siinä, että hän ei aseta täsmällistä muodostelmaa. Hän ajattelee, että jokainen pelaaja pystyy tulkitsemaan monia eri rooleja, Maggiore kommentoi goal.com -sivustolle.


Nämä ajatukset ovat esillä jokaisessa Bolognan ottelussa. Eniten tästä pelitavasta on hyötynyt kiinnostava italialaistoppari Riccardo Calafiori, 21, joka nousee pelistä toiseen rakentamaan puolustuslinjasta hyökkäyksiä.


Kuluvalla kaudella hollantilainen kärkimies Joshua Zirkzee, 22, ja skotlantilainen keskikenttä Lewis Ferguson, 24, ovat tehneet läpimurtonsa eurooppalaisessa jalkapallossa. Zirkzee on supervaarallinen saadessaan pallon jalkoihinsa hyökkäysalueella loistavan tekniikkansa ansiosta. Bolognan kapteeni Ferguson puolestaan antaa kaikkensa joka puolella kenttää, pelaa kaikki minuutit ja pystyy ajoittain tehoihin.


Ensi kaudella ei enää samat kuviot


Mottan sopimus Bolognassa päättyy tulevana kesänä. Jatkosopimus vaikuttaa epätodennäköiseltä: eurooppalaiset huippuseurat ovat taskut täynnä rahaa valmentajaneron kintereillä.


Lisäksi jokaista Bolognan tähtipelaajaa on huhuttu vahvasti muihin seuroihin. Milan on ollut koko kauden Zirkzeen perässä, Calafiori vaikuttaa Juventuksen mieheltä tulevana kesänä ja Serie A:n kärkijoukkueet ovat havitelleet myös Fergusonia.


Todennäköisesti Bolognaan jää vain rauniot tästä kaudesta ensi syksyn Mestarien liiga -seikkailua varten, mikä tarkoittaisi yhden viidestä Serie A -joukkueesta jäävän melko varmasti alkulohkoon.


Se ei ole toivottava tilanne. Bolognan kauden viimeiset kuusi sarjaottelua eivät ole helpoimmasta päästä, joten täytyy toivoa italialaisen jalkapallon kannalta, että sensaatiojoukkueen juna ei saavu tulevalla kaudella Mestarien liigan areenoille.


Comments


bottom of page