top of page

Kommentti: Jorginho hämää rangaistuspotkullaan enää vain itseään

19.11.2023 14:13Luciano Spalletti nosti uransa ehtoopuolella olevan Jorginhon takaisin maajoukkuerinkiin. Se ei ollut faneille mieluinen liike, koska he toivoivat Spallettin mukana tulevan nuorempia pelaajia Azzurrin pyrkiessä parempiin tuloksiin uuden päävalmentajan kanssa.


Vaikutti jo hetken siltä, että joulukuussa 32-vuotta täyttävä Jorginho jäisi pois Italian maajoukkueen suunnitelmista: Roberto Mancini ehti pudottamaan Arsenalin keskikenttämiehen sivuun hänen potkunsa sinetöineestä Pohjois-Makedonia EM-karsintaottelusta, eikä Spalletti nostanut Brasilian ja Italian passit omaavaa miestä takaisin kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Italian päävalmentajana.


Kuitenkin loukkaantumisten ja uusien pitkän tähtäimen ideoiden puutteen takia Arsenalissa noin kolmas osan Valioliigassa tämän kauden minuuteista pelannut Jorginho oli avauskokoonpanossa tärkeässä revanssihenkisessä karsintaottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan. Ja jostain ihmeen syystä takaisin rangaistuspotkujen vetovastuussa.


Totuus on julma: Jorginho on missannut neljä edellistä rangaistuspotkuaan Azzurri-paidassa.


Jorginho epäonnistui Sveitsiä vastaan molemmissa keskinäisissä otteluissa MM-karsinnoissa Qatarin kisoihin ja jos edes toinen olisi uponnut, hallitseva Euroopan mestari oltaisiin nähty joulukuun 2022 lopputurnauksessa.


Pohjois-Makedoniaa vastaan comeback-pelissään Jorginho epäonnistui aivan katastrofaalisesti rangaistuspotkussa. Brassi-italiaano käytti koko jalkapallomaailman tuntemaa hyppytekniikkaa, mikä johti kesyyn kutiin liian keskelle maalia, ja sai Pohjois-Makedonian maalivahdin torjunnan näyttämään sunnuntailiiga-venytykseltä.


Tästä huolimatta Luciano Spalletti ilmoitti pelin jälkeen pressissä, että Jorginho tulee vetämään Italian seuraavan rangaistuspotkun. Italia pelaa maanantaina Ukrainaa vastaan neutraalilla kentällä viimeisen karsintakierroksen ottelun, jossa Italia tarvitsee vähintään tasapelin varmistaakseen paikan Saksan 2024 EM-lopputurnauksessa.


Azzurri-fanien on vaikea hyväksyä sitä, jos Jorginhon epäonnistunut rangaistuspotku maksaa vielä toisen kisapaikan.


Se ei ole välttämättä vain huonoa tuuria, että entinen rankkarimaestro on missannut neljä edellistä yritystä: Uniikki hyppytekniikka on ollut jokaisen jalkapalloa seuraavan katsjoan tiedossa pitkään, eli on helppo olettaa minkälainen rangaistuspotku on tulossa.


Juoksun keskeyttävä hyppy ei harhauta enää ketään, ja hypyn aiheuttama liikkeen hidastuminen johtaa melkein väkisin kesyyn matalalle ohjautuvaan kutiin. Maalivahti voi siis odottaa nykyään paikallaan, että Jorginho vetää jommalle kummalle puolelle heppoisen kudin, kun aiemmin hyppy olisi aiheuttanut maalivahdin ennenaikaisen reagoinnin, ja varman pallon sijoituksen tyhjään kulmaan.


Ehkä Jorginholla on joku muu veto mielessä seuraavaa rangaistuspotkuaan varten. Joka tapauksessa Italialaisen jalkapallon fanit odottavat kauhunvaltaisin tuntein sitä hetkeä, kun Jorginho astuu pallon taakse maajoukkuepaidassa seuraavaa rankkaria varten.

Comments


bottom of page