top of page

Kommentti: Onko Napolin kausi 23/24 pelkkää mestaruuskrapulaa?

14.11.2023Napoli päätti kahdentoista pelikierroksen jälkeen erottaa Rudi Garcian sopimuksestaan. 


Kauden alku ei ole ollut katastrofi: Neljäs sija tasaisessa Serie A:ssa ja todennäköisesti jatkopaikka Champions Liigan alkulohkosta eivät ole huono suoritus Partanopeiltä kesän merkittävien uudistusten jälkeen.


Napolin pysäyttämättömästi Scudettoon luotsannut Luciano Spalletti päätti hyvissä ajoin ennen tämän kauden alkamista, ettei jatka sopimustaan. Myöhemmin Azzurrissa Roberto Mancinin korvannut Spalletti koki, että haluaa hengähdystauon jalkapallosta. Lyhyeksi jäänyt hengähdystauko yllätti Napolin nykyisen kauden alla, ja minkä vuoksi pitkiä neuvotteluja uuden managerin kanssa ei oltu käyty kauan.


Rudi Garcian palkkaaminen ja nopeat potkut olivat tuskin monelle aktiivisesti Serie A:ta seuraavalle katsojalle yllätys. Täytettävät saappaat olivat vain liian isot, ilman seurajohdon täyttä taustatukea.


Garcia sai jalkeille Spallettin aikaa heikomman joukkueen: Napoli myi nopeasti viime kaudella eurooppalaisen jalkapallon topparien eliittiin breikanneen Kimin, koska hänen sopimukseensa kirjatut purkuoptiot olivat sen verran alhaisia, että bisnesmielessä järkevin ratkaisu oli myydä hänet pois vain yhden Napoli-kauden jälkeen.


Napoli ei ostanut suoraa paikkaajaa Scudetto-kauden puolustuksen kulmakiven tilalle. Ainut hankinta puolustuspäähän oli brasilialainen Natan, kuka ei ole osoittanut pelivarmuutta Euroopan kentillä. Natan on pelannut puolet tämän kauden Serie A -minuuteista.


Natan tuli viisi kertaa halvemmalla kuin Kim myytiin. Napolin ainut kesän siirtoikkunan raha investointi oli  30 miljoonaa maksanut laitahyökkääjä Jesper Lindström, joka on tähän mennessä flopannut.


Vaikka Napolin kesän siirtokassa oli lopulta miinuksella vanhojen lainapelaajien ostomaksujen myötä, voi sanoa ettei Napolin presidentti Aurelio De Laurentiis kokenut itsevarmuutta sijoittaa joukkueen vahvistamiseen.


Ja kun ottaa huomioon puolustuksen heikentymisen sekä supertähti Victor Osimhenin loukkaantumishuolet, voi sanoa alkukauden tuloksien olevan odotetunlaiset.


Napolin katseet seuraavan managerin suhteen on italialaisessa kehäraakki Walter Mazzarrissa, joka ei ole melkein kymmeneen vuoteen valmentanut eurooppalaista huippuseuraa.


Vaikkei Garcialla mennytkään kokonaiskuvassa alkukausi katastrofaalisesti, italialainen seurajohtomentaliteetti ei hyväksy saman viikon sisään kahta huonoa tulosta kotiyleisön edessä, jotka Napoli koki tasapelin muodossa Union Berliniä vastaan Champions Liigassa, sekä yllätystappiona Empolille Serie A:ssa.


Garcian sopimuksen pituus on kesään -25 asti, joten De Laurentiisin on paras toivoa, että Mazzarri onnistuu. Jää nähtäväksi kuinka monelle managerille Napoli maksaa palkkaa puolentoista vuoden päästä, jos sama lyhytjänteisyys jatkuu seurajohdon päätöksissä.


Bình luận


bottom of page