top of page

Lazio - Inter ennakko: Löytääkö Lazio oikean mentaliteetin mestarisuosikin kaatoon?

14.12.2023 10:30


Lazion päävalmentajalla Maurizio Sarrilla on mietittävää kuinka pärjätä kahdessa kilpailussa. Kuva: twitter.com/fabrizioromano

Vasta Serie A:n sarjataulukossa sijalla 10. olevan Lazio pyrkii suistamaan Interin vakuuttavasti eteenpäin puskuttavaa mestaruusjunaa raiteiltaan Italian pääsarjan sunnuntai-illan prime time -ottelussa.


Vaikka Lazion alkukausi Italian kentällä onkin ollut pettymys, Biancocelestin otteet Mestarien liigassa riittivät arvokkaaseen jatkopaikkaan kuudentoista parhaan joukossa. Päävalmentaja Maurizio Sarrin aikakaudella Lazion otteita on leimannut epätasaisuus kahden kilpailun sarjarytmissä, mistä hän kommentoi Sky Sport Italian haastattelussa.


-Olemme osoittaneet viime vuosina mentaalisella puolella haasteita pärjätä useammassa kilpailussa. Viime kaudella olimme surkeita Euroopassa ja omistautuneempia Serie A:ssa, tällä kaudella asia on päinvastoin. Se osoittaa, ettei meidän mentaliteetti ole oikealla tasolla, mistä olen samaa mieltä.


Laziolla on kokenut pelaajarunko ilman kirkkaita prospekteja. On siis helppo ymmärtää ettei kovassa pelitahdissa pelaajien fokus pysy aina läsnä. Joukkueen taitotaso ei kuitenkaan ole Euroopan kärkitasoa, millä haastaisi Manchester Cityn tasoisia joukkueita.


Mutta viime kaudella Italiassa toiseksi sijoittunut roomalaisseura pystyy haastamaan Interin Stadio Olimpicolla sunnuntaina parhaalla pelillään. 


Vierasjoukkue Inter jäi hieman odotuksista poiketen tiistaina Mestarien liigassa lohkonsa kakkoseksi, kun Real Sociedadia vastaan pelattu ottelu San Sirolla päättyi 0 - 0 tasapeliin.


Toki Nerazzurrin lähestyminen ottelua varten ei ollut nälkäisin mahdollinen, sillä milanolaisten avauskokoonpanosta puuttui maailman parhaimpiin maalintekijöihin lukeutuva Lautaro Martinez ja marraskuun maaottelutauon jälkeen huimassa vireessä pelannut Nicolo Barella.


Ehkä se osoittaa milanolaisten panostavan Serie A:n voittoon toden teolla kaudella 2023-24. Inter johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Juventukseen, mutta torinolaiset tulevat tarjoamaan alkukauden peruusteella kivikovan haasteen mestaruustaistelussa. Juvella ei ole eurovelvollisuuksia tällä kaudella, joten hyvävireinen Max Allegrin miehistö voi ladata kaikki paukut Scudetton palauttamiseksi Torinoon neljän vuoden tauon jälkeen.


Inter on kuitenkin mestarisuosikki numero uno. Joukkueen suoritustaso on jäätävän kova. Sillä on edelleenkin vain yksi tappio koettuna kuluvan kauden aikana kaikki kilpailut mukaanlukien.


Nerazzurrin pelissä toimii kaikki osa-alueet: Hyökkääjät onnistuvat isolla prosentilla, laidoista löytyy vaaraa, keskikenttä on monipuolinen, puolustajien hyötykäyttö modernia ja Manchester Unitedin fanit ottaisivat ennemmin Yann Sommerin maalivahdikseen, kuin Interistä viime kesänä Old Traffordille siirtyneen Andre Onanan.


Match Day


Interin puolustuksessa on viime aikoina ollut poissaoloja, mutta Laziota vastaan Alessandro Bastonin pitäisi löytyä avauskokoonpanosta. Näin ollen Nerazzurri saisi lähes ihanne kolmen miehen puolustuslinjansa, minkä täydentää kokeneet Francesco Acerbi ja Matteo Darmian


35-vuotias Acerbi ajautui erimielisyyksiin Lazion ultrien kanssa, mikä oli iso tekijä Interiin siirtymisen taustalla Laziosta uransa loppupuolella. Inter saa nyt toisen hyvän kauden kokeneesta Italian maajoukkuepelaajasta irti, ja näillä otteilla vielä pari hyvää pelikautta lisää häämöttää Acerbin horisontissa.


Lazio sinänsä kaipaisi Acerbin laadukkuutta omaan puolustukseensa tässä ottelussa, koska heidän ykköstopparinsa Alessio Romagnoli huilaa ottelun loukkaantumisen vuoksi. Romagnoli on nyt ollut sivussa muutaman ottelun, mutta Lazio on hänen poissaolostaan huolimatta saanut hyviä tuloksia. Kuitenkin sarjakärkeä vastaan entinen Milan-kapteeni olisi tärkeä apu puolustuksessa.


Inter on otteluun yllättävän suuri ennakkosuosikki ja vedonlyöntifirmat tarjoavat Laziolle noin kahdenkymmenen prosentin todennäköisyyttä kotivoitolle. Toki Inter vuosimallia 23-24 on vuoren varmoilla peliesityksillään demonstroinut horjumattomuutta, minkä myötä suuren ennakkosuosikin viitta on ansaittu.


Sunnuntain prime time -ottelusta on vaikea nähdä etukäteen Interin pudottavan sarjapisteitä. Mestarien liigan kierros osoitti Interillä olleen jo aiemmin viikolla tämä ottelu mielessään. Toivottavasti Lazio on valmis antamaan kaikkensa, koska tämän hetken Inter jyrää muuten lujaa yli.


Tulosveikkaus: 0 - 2

Commentaires


bottom of page