top of page

Lecce - Juventus: Jatkuuko Juventuksen hurmos saapasmaan eteläisimmässä päädyssä?

19.1.2024 20:38


Dusan Vlahovic
Dusanin pari viime ottelua on ollut rock'n rollia. twitter.com/juventusfc

Serie A.n sunnuntain prime timessa kohtaa kovassa vireessä oleva Juventus ja alkukauden hyvän vireen jälkeen hiipunut Lecce. Onko Juven vire liian ylitsepääsemätön haaste kotijoukkueelle kauden puolessa välissä?


Juventus on ilmoittautunut toden teolla mestaruustaisteluun. Bianconeri on Serie A:n sarjataulukossa sijalla 2. ja Massimiliano Allegri on iskostanut torinolaiset oivaan pelivireeseen. 


Vanha rouva on voittanut Coppa Italia mukaanlukien kuusi ottelua peräkkäin ja kauden ainut tappio on edelleen syyskuun lopulta Sassuoloa vastaan. 


Maximiliano Allegri sai joukkueensa sitoutumaan täksi kaudeksi tiiviiseen puolustuspeliin, minkä johdosta Juventuksen vastustaja on pitänyt usein otteluissa enemmän palloa mustavalkoisen miehistön maatessa kokonaan huolellisena pallon alla.


Juve voittaa pelejä useimmiten maalin erolla, kuten aikoinaan Allegrin manageriuran huippuvuosina.


Hieman heikompia sarjajoukkueita vastaan Juve on kuitenkin vuoden 2024 alusta mätännyt maaleja.


Tämän vuoden ensimmäisessä ottelussa Bianconeri hakkasi Coppassa Salernitanan 6 - 1, kuten myös Frosinone sai kyytiä Coppan puitteissa Juvetus Stadionilla lukemin 4 - 0. 


Liigapeleissä Juve hoiti Sassuolon vaivoitta 3 - 0 edellisellä pelikierroksella, mutta koki haasteita päihittää sarjajumboa Salernitanaa liigan puolella, kun 2 - 1 voittomaali syntyi vasta lisäajan lopussa Salernossa.


Maalinteon suhteen tapahtunut rentoutuminen resonoi myös serbilaiskärjen Dusan Vlahovicin maalivireeseen. Vlahovic iski tärkeän voittomaalin Salernossa ja oli aivan ilmiliekeissä tiistaina pelatussa ottelussa Sassuoloa vastaan iskemällä kaksi upeaa maalia kuudentoista ulkopuolelta.


Yli 80 miljoonan euron lapulla Juventukseen siirtynyt hyökkääjä on maalivireessä juuri se x-factor, mikä voi kääntää tiukkoja pelejä Vanhan Rouvan eduksi. Pari hurjaa peliä peräkkäin vetänyt Vlahovic on se pelaaja, joka Leccen pitää merkata huolellisesti La Gazzetta Suomen viikon ottelussa.


Lecce ei ole puolestaan kovassa vireessä. Etelä-Italian Serie A -ylpeys on voittanut viidessätoista viimeisestä Serie A -ottelusta vain yhden ja tältä ajanjaksolta kerättyjä pisteitä on koossa kymmenen.


Erinomainen alkukausi on kuitenkin taannut toistaiseksi sarjataulukossa sijan kolmetoista. Putoamisviivaan on matkaa vain neljän pisteen verran, joten missään nimessä Lecce ei voi lepsuilla peliesityksissään. Etelä-Italialaiset olivat Frosinonen jälkeen toiseksi suurin suosikki putoamaan liigasta ennen kauden alkua.

Eniten optimismia aiheuttava asia prime time -ottelua varten on Leccen kohdalla kotietu. Lecce on Serie A:n 11. paras kotijoukkue ja on maineeltaan vaikeasti voitettava joukkue kotiyleisönsä edessä. 


Etelä-Italialaisten joukkueen kulmakivi on toppari Salvatore Baschiarotto. Euroopan parhaista futissarjoista selkeästi yhdellä näkyvimmällä kehonrakentajan fysiikalla vastustajien esteenä oleva italialainen on myös ollut maajoukkuespekulaatiossa mukana vahvan viime kauden vahvojen näyttöjen jälkeen. 


Baschiarotton pääpelivoima on niin vahvaa, että luo kulmapotkutilanteissa kriittistä maalintekouhkaa ja on tärkeässä roolissa, jos Lecce meinaa pitää Dusan Vlahovicin aisoissa sunnuntaina prime time -ottelussa.


Match Day


Vaikkakin Bianconerin alkukautta ovat sävyttäneet moninaiset loukkantumiset, on Max Allegrilla siitä huolimatta käytössään Leccessä melkein täysi pelaajarosteri. Tutut hölmöilijät Paul Pogba ja Nicolo Fagioli ovat sivussa kentän ulkopuolisten sekoilujensa vuoksi, joten Mattia De Sciglio on ainut varma poissaolo Juven loukkantumislistalla.


Leccellä ei ole loukkantumishuolia, mutta joutuu lähtemään ilman kolmea pelaajaa otteluun. Lameck Banda, Hamza Rafia ja Ahmed Touba ovat African Cup Nationsin vuoksi maajoukkuetehtävissä. Näistä herroista ainoastaan zambialainen Banda on sen profiilin pelaaja, joka pystyisi vaikuttamaan ottelun kulkuun positiivisesti Leccen kannalta liukkaalla pelillä vasemmasta laidasta.


Näillä lähtökohdilla on vaikea nähdä Lecceä yllättämässä Juventusta tänä sunnuntaina. Periaatteessa Bianconerilla alkaisi olemaan ohipelikin menulla, mutta Max Allegri toi muutamia mestaruuksia Juven 2011 alkaneen yhdeksän kautta kestäneen mestaruusputken aikana juurikin voittamalla melkein kaikki pelit liigassa anteeksiantamattomaan tyyliin.


Voittaminen on Juventuksen DNA:ssa, eikä Leccellä ole lähtökohtaisesti tarpeeksi voimaa tätä genetiikkaa vastaan.


Nyt kun Vlahovic on iskussa Juventus vaikuttaa pelottavalta haasteelta Interin näkökulmasta Scudetto-taistelua silmälläpitäen.


Dusan Vlahovicin osuma tuntuu tähtiin kirjoitetulta tässä ottelussa ja se kantaa Biancomerin melko varmasti pisteille. On mielenkiintoista nähdä millaisen maalintekouhkan kotijoukkue pystyy ylipäätään tarjoamaan.


Tulosveikkaus: 0 - 2


Opmerkingen


bottom of page