top of page

Mestarien liiga: Alkulohko pakettiin – AC Milanilla kova haaste, Inter ja Lazio kohti jatkopelejä

12.12.2023 20:24


Lazio lähtee taistelemaan Madridiin lohkovoitosta. Kuva:instagram.com/sergej__21

Mestarien liigan tämän kauden alkulohkovaiheen viimeinen ottelukierros pelataan tällä viikolla. Moni lohko ollaan jo ratkaistu jatkoonmeniöiden osalta. Italialaisseuroilla on mennyt vahvasti. Kaksi neljästä on jo varmistanut paikkansa neljännesvälierissä ja yhden paikka on viimeistä sinettiä vaille varma. AC Milan on ainoa joukkue, jonka tilanne näyttää heikommalta.Lohkojen tilanteet ennen viimeistä kierrosta. Kuva: instagram.com/championsleague

Tiistai 12.12 


Napoli - Braga


Stadio Diego Armando Maradonalla pelataan Napolin lohkovaiheen viimeinen ottelu. Napoli on kerännyt ensimmäisestä viidestä pelistä ainoastaan seitsemän pistettä. Tilanne lohkossa on kuitenkin hyvä, sillä he ovat lohkokakkosena Real Madridin takana. Real Madrid on jo varmistanut lohkovoittonsa.


Napolin vastustajalla portugalilaisella SC Bragalla on neljä pistettä ja ovat näin lohkonsa kolmansia. Braga pääsee jatkoon, jos he voittavat Napolin vähintään neljällä maalilla. Tämä on erittäin epätodennäköinen lopputulema, mutta pakottaa Napolin pelaamaan täysillä.


Napolin vaaleansinisillä on erittäin vaikea jakso käynnissä. He ovat voittaneet vain yhden pelin viimeisestä viidestä ottelusta ja hävinnyt niistä neljä.


Victor Oshimen on täysin jäässä ja poissaoleva, mikä on ollut yksi pääsyistä maalinteon vaikeuksiin. Khvitša Kvaratskhelia on niin ikään ollut varjo itsestään viime kauteen verrattuna. Hän on ollut myös kiivaiden siirtohuhujen keskellä. Transfermarkt on listannut siirron 50% todennäköisyydellä. Ykkösenä huhuissa tällä hetkellä on saudiomisteinen Newcastle United. Uskon, että Napoli “cash outtaa” eli myy pelaajan, koska hänen arvonsa on nyt kenties korkeimmillaan (85 milj). Esimerkki tällaisesta huonosta siirtopolitiikasta on Lazio ja Sergej Milinković-Savić. Lazio panttasi monta vuotta pelaajaa, mikä johti loppujen lopuksi siihen, että he joutuivat myymään pelaajan halvemmalla hinnalla, koska hänellä oli enää vuosi sopimusta jäljellä. 


Uskon, että Napoli kaaraa paikkansa jatkopeleihin rutiinivoitolla. Tulosveikkaukseni on Napolin 2 - 1 voitto. 


Kvaran ja Osimhenin täytyy olla tarkkana Bragaa vastaan. Kuva: instagram.com/officialsscnapoli

Inter - Real Sociedad 


Inter pääsee kamppailemaan lohkovoitosta Real Sociedadia vastaan molempien ollessa yhdessätoista pisteessä. Molemmat ovat jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä. Seurojen edellinen kamppailu oli tasainen ja päättyi tulokseen 1 - 1.


Serie A:n sarjakärki on ollut erittäin hyvä tällä kaudella. Interillä on vain yksi tappio kaikki kilpailut mukaan lukien. Inter oli kuitenkin vaikeuksissa Benficaa vastaan viime kierroksella. Oman alueen huolimattomuus voi koitua Real Sociedadiakin vastaan kohtalokkaaksi.


Uskon, että Real Sociedad tarjoaa oikean haasteen, mutta Inter on kuitenkin lopussa vahvempi. Kotiyleisön eteen palaava Inter nappaa sarjan kärkipaikan tiukan ottelun päätteeksi. Interille ei kuitenkaan riitä tasapeli, sillä Real Sociedadin maaliero on parempi. Milanolaisille siis kelpaa vain voitto tänään. Tulosveikkaukseni on Interin 2 - 1 voitto.


Keskiviikko 13.12


Atletico Madrid - Lazio 


Tässäkin kamppailussa ratkotaan lohkon herruus. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa jatkopeleihin. Atleticolla on yksi piste kuitenkin enemmän, eli tasapelillä se etenisi jatkoon. 


Lazion kauden alku kotimaansarjassa on ollut vaisu. Se on 15 pelatun ottelun jälkeen vasta sarjan kymmenes kahdellakymmenelläyhdellä pisteellä. “Chämppärissä” se on kuitenkin pelannut vakuuttavasti.


Viime kauden paras maalintekijä Ciro Immobile on ollut huonompi selkeästi kuin viime kaudella, ja hänen maalituotanto ei ole ollut samalla tasolla. He menettivät myös heidän keskikentän moottorin Sergej Milinković-Savićin, josta jo aiemmin mainitsin. Viime kauden toiseksi paras maalintekijä Felipe Anderson on myöskin alisuoriutunut ja on tehny vain yhden maalin Serie A:ssa.


Atletico Madrid on tälläkin kaudella ollut tasainen suorittaja. Diego Simeonen joukkue on menossa tälläkin kaudella pudotuspeleihin vakuuttavalla pelillä. La Ligassakin se on kolmen parhaan joukossa. Joukkueen yhtenäisyys ja yksilöiden taso on niin ikään vahvempaa kuin Laziolla. Koen myös, että se nappaa Mestarien liigan lohko E:n voiton ja kaataa Lazion 1 - 0 huomenna Wanda Metropolitanolla.


Newcastle - AC Milan 


AC Milanin toiveet jatkopaikasta kärsivät kovan takaiskun, kun se koki tappion Dortmundia vastaan. He tarvitsevat viimeisessä ottelussa voiton, ja PSG:n on hävittävä omassa ottelussaan, jotta he voivat edetä jatkopeleihin. AC Milanin viimeisessä alkulohkon ottelussa vastassa on Newcastle, joka on myös viidessä pisteessä. Dortmundilla on 10 pistettä, ja PSG:llä seitsemän.


Joka lohkon kolmonen menee Eurooppa-liiga:n pudotuspeleihin suoraan. Milanille kävisi varmasti myös tämä paikka. Se ei missään nimessä ole varma, sillä Newcastle on ollut erittäin hankala vastustaja jokaiselle tällä kaudella Chämppärissä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nämä kaksi pelasivat tasaisen 0 - 0 tasapelin. Newcastlella on niin ikään reilusti parempi maaliero kuin AC Milanilla, minkä vuoksi tasapelikään ei riitä milanolaisille. 


Koen, että näemme huomenna tasaisen ottelun, mutta paikoin uhkarohkea hyökkäyspeli kostautuu AC Milanin kannalta. Samaa näimme myös ottelussa saksalaista Dortmundia vastaan, kun vastahyökkäykset koituvat heidän kohtalokseen. Veikkaan, että Newcastle rokottaa lopussa ja voittaa ottelun lopulta 2 - 1. 


Listaus Jantsun tulosveikkauksista:


  • Napoli - Braga 2 - 1

  • Inter - Real Sociedad 2 - 1

  • Atletico Madrid - Lazio 1 - 0

  • Newcastle - AC Milan 2 - 1コメント


bottom of page