top of page

Milan - Sassuolo ennakko: Aiheuttaako Domenico Berardi potkut Milanin päävalmentajalle?

29.12.2023 13:53


AC Milan Sassuolo Domenico Berardi kotijoukkueen uhkana
Domenico Berardi on aiheuttanut pitkin uraansa vaikeuksia AC Milanille. Aiheuttaako hän seuraavaksi Stefano Piolille potkut? Kuva: twitter.com/SassuoloUS


Serie A:n kahdeksannentoista pelikierroksen mielenkiintoisin kamppailu käydään San Sirolla AC Milanin isännöidessä Sassuoloa.


Italialaislehti La Gazzetta dello Sport uutisoi Milanin jäädessä viimeisimmällä pelikierroksella tasapeliin sarjajumbo Salernitanaa vastaan, että Milanin johto suunnitteli päävalmentaja Stefano Piolin kenkimistä pihalle seurasta heti pelin jälkeen.


Pioli saa kuitenkin viimeisen tilaisuuden kotiottelussa lauantaina Sassuoloa vastaan. Italialaismedian mukaan tappio tietäisi Milanin pääkäskijän viimeistä ottelua seurassa, eikä tasapelikään välttämättä auta asiaa.


Loukkaantumishuolet ajanut Milanin ahdinkoon


Milan on seitsemän pelikierroksen ajan pitänyt Serie A:n sarjataulukossa vankasti kolmossijaa. Edellä menevät Inter ja Juventus ovat kuitenkin viimeisten kierrosten aikana onnistuneet pitämään yllä tasaisempaa tulosformia, minkä myötä Milan on tipahtanut mestaruustaistelusta sivuun.


Tämän hetken otteilla paikka ensi kauden Mestarien liigassakin vaikuttaa epävarmalta. Alkukauden sensaatiojoukkue Bologna on sijalla neljä, jonka takana on vielä neljä kilpailukykyistä joukkuetta viiden pisteen sisällä haastamassa ensi kauden rahakkaista europaikoista. Top 4 sijan menettäminen olisi Milanille taloudellinen katastrofi.


Milanin huonosta formista ei voi syyttää Piolia pelkästään. Rossonerin alkukauden loukkaantumiset ovat olleet epätodellisen tuntuisia Milanin kannattajille. Milanin edustusjoukkueesta peräti 21 pelaajaa 27 pelaajan ringistä on kärsinyt loukkaantumisista kaudella 23-24, kun puoliväli vasta lähestyy.


Isoimmat huolet löytyvät puolustuspäästä. Milanin edustusjoukkueen kolme parasta topparia Fikayo Tomori, Malick Thiaw ja Pierre Kalulu ovat sivussa Sassuoloa vastaan. Tomori loukkasi takareitensä Salernitanaa vastaan omia aikojaan, ja palaa tositoimiin helmikuussa.


Kokenut tanskalainen Simon Kjaer jouduttiin ottamaan Salernitanaa vastaan myös vaihtoon kolhun vuoksi, mutta pelaa Sassuoloa vastaan. Puolustuksen laajamittaiset poissaolot pakottavat Piolin todennäköisesti valitsemaan 18-vuotiaan Jan-Carlo Simicin Kjaerin topparipariksi. Valinta ei ole optimaalinen, mutta maailman parhaimpiin vasemman laitapaikin tontilla pelaaviin yksilöihin kuuluva Theo Hernandez olisi muuten pakotettu jälleen pelaamaan keskuspuolustajan tontilla. Theon puuttuminen vasemmalta laidalta vähentää Milanin hyökkäyspotentiaalia huomattavasti.


Ailahtelevalla Sassuololla paikka iskeä


Vierasjoukkue Sassuolon alkukausi on ollut pettymys. Neroverdi on sarjataulukossa sijalla 15. ja vaikuttaa ettei päävalmentaja Alessio Dionisi onnistu saamaan joukkueestaan täyttä potentiaalia irti.


Neroverdi pystyy kuitenkin ajoittain väläyttelemään huonossakin formissa: Sassuolo on ainut Interin selättänyt joukkue kaudella 23-24, ja vyöllä on myös voitto toisesta mestarisuosikista Juventuksesta.


Joka tapauksessa voittoja Italian pääsarjassa on kertynyt vain neljä, joten potentiaalia on parempaan. Viime kausina hyvänä kasvattajaseurana profiloitunut Sassuolo ei omaa tämän vuoden joukkueessaan suurta tulevien huippupelaajien myyntimahdollisuutta, mutta esimerkiksi taitava Armand Lauriente saattaa vielä löytää itsensä isolla rahalla suurseurasta tulevaisuudessa.


Seuraikoni Domenico Berardi jaksaa pysyä motivoituneena Sassuolossa seuran heikoista tuloksista huolimatta. Juventukseen kesällä siirron kynnyksellä ollut Berardi on iskenyt Serie A:ssa alkukaudella toiseksi eniten maaleja (9). Jostain kumman syystä Italian maajoukkueen vakiokasvo on ollut urallaan aina Milania vastaan aina huimassa vireessä: Beradi on painanut peräti 11 maalia Milania vastaan uransa aikana.


Match Day


Jos puolustusosasto aiheuttaa kotijoukkueelle huolenaiheita pystyy lähes täysikuntoinen hyökkäysosasto aiheutamaan Sassuololle hankaluuksia pitkin San Siron iltaa. Milanilla avaa hyökkäyskolmikkona optimaalinen tridetti Rafa Leao - Olivier Giroud - Christian Pulisic. Hyökkäyksestä puuttuu ainoastaan kakkostarget Noah Okafor.


Sassuolon poissaolijoiden lista on pitkä: Mattia Viti, Daniel Boloca, Pedro Obiang, Guy Defrel, Agustin Alvarez, Matias Vina sekä Uros Racic ovat loukkaantuneiden kirjoissa. Vähintään hyvää leveyttä rosteriin tuovia pelaajia puuttuu myös vierasjoukkueelta, eikä kumpikaan joukkue ole parhaimmat päällä San Sirolla lauantaina.


Vaikka Domenico Berardi vaikuttaa pysäyttämättömältä keskinäisissä otteluissa, pitäisi Milanin hoitaa kolme pistettä kotiin vuoden viimeisessä ottelussa. Loppujen lopuksi tämä ottelu tulee näyttämään kuinka motivoituneita Milanin jätkät ovat taistelemaan Stefano Piolin työpaikan eteen.


Asetelmat lauantai-iltaan ovat kutkuttavat ja repaleisten miehistöjen kohdatessa kovien paineiden ilmapiirissä saatetaan juhlia maaleilla. Berardi laittanee taas yhden sisään Milania, mutta Rossoneri päättää vuotensa vaikeuksien kautta voittoon.


Tulosveikkaus: 2 - 1Comments


bottom of page