top of page

Milanon kaksi suurinta taisteli pisteistä Mestareiden liigan viheriöillä

30.11.2023 23:44


AC Milan vs Dortmund 


AC Milan aloitti ottelun räväkästi ja energiaa puhkuen. Samuel Chukwueze taituroi itsensä vaaralliseen vetopaikkaan, kun ottelua oltiin käyty ainoastaan viisi minuuttia. Pallo osui Nico Schlotterbeckin käteen, minkä johdosta tuomari osoitti pallon 11metriin. Pilkkua ampumaan asteli Olivier “Papi” Giroud, joka on uransa aikana ampunut pilkut 28/31, eli noin 90% tarkkuudella. Uransa neljäs epäonnistunut rankkari oli kuitenkin tosiasia, kun Dortmundin maalivahti Gregor Kobel esti ranskalaisen aikeet. 


Yhdeksännellä minuutilla AC Milanin kapteeni Davide Calabria puolusti kömpelösti tilanteen Dortmundin Jamie Bynoe-Gittensiä vastaan, ja ottelun erotuomari osoitti pallon jo toistamiseen pilkulle. Dortmundin kapteeni ja seuraikoni Marco Reus sijoitti pallon varmasti häkkiin. 


Calabria oli koko illan helisemässä saksalaisseuran nuoria laitureita vastaan. Italialaismediassa vuosien saatossa kuraa on satanut Calabrian laariin. Hänen nopeus ei vain auttamatta kaikkein nopeimpia vastaan aina riitä, ja se näkyi taas tiistai-iltana.


Olivier Giroud ja Davide Calabria olivat Milanin epäonnistujia Dortmundia vastaan. Kuva: instagram.com/acmilan

Milan oli selvästi aktiivisempi hyökkäyspäässä, mikä oli odotettavissa, koska he olivat selkä seinää vasten pakkovoiton edessä. Näytteen tästä hyökkäyspään aktiivisuudesta osoitti Chukwueze. Ottelua oltiin pelattu 38 minuuttia, kun hän sivalsi pallon ohi Dortmundin maalivahdin. Chukwueze oli erittäin pirteä ilmestys Milanin hyökkäykseen etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Toiselle puoliajalle mentäessä tilanne oli kutkuttava 1 - 1.


Toista puoliaikaa oltiin ehditty pelata noin 15 minuuttia, kun Jamie Bynoe-Gittens aiheutti jälleen harmaita hiuksia Milan-puolustukselle, kun hän ohjasi pallon maaliin Marcel Sabitzerin keskityksestä. Tässäkin tilanteessa Milan-kapteeni Calabrian sijoittuminen oli vähintäänkin kyseenalaista. 


Bynoe-Gittens siirtyi Manchester City:n akatemiasta Dortmundiin vuonna 2020. Hän muistuttaa erittäin paljon Jadon Sanchoa pelaajatyypiltään ja pelaajapolkukin on lähes identtinen. Hänellä on erityinen kyky kuljettaa palloa, sekä haastaa puolustajia ennakkoluulottomasti. Ennakkoluulottomuus näkyi selkeästi myös Dortmundia vastaan useampaan otteeseen. 


AC Milan oli pakotettu hakemaan tasoitusta vimmatusti, mikä kostautui uudestaan kymmenen minuutin kuluttua. Pelikellossa oli 69 minuuttia, kun vaihtopelaaja Karim Adeyemi ampui tulisen laukauksen kohti Mike Maignanin vartioimaa maalia. Laukaus tuli kohti ja oli täysin kiinni otettavissa. Pallo kuitenkin pomppi maalivahdin käsistä aina maaliviivan yli ja tulostaulu muuttui 1-3 tilanteeseen. Maali oli vaikeaa ajanjaksoa pelaavan Adeyemin kauden ensimmäinen.


 

Milanin lopun paineesta huolimatta ottelu päättyi 1-3. Milanin maaliodottama ja pallonhallinta oli parempaa, mutta se ei ikinä muuntautunut maaleiksi asti. Huono puolustaminen ja onnenpuute ei auttanut myöskään Milania. Milanolaisten jatkopelihaaveet kokivat kovan kolauksen tappion johodosta. Viimeisestä ottelusta he tarvitsevat voiton ja PSG:n on hävittävä oma ottelunsa, jotta jatkopaikka aukeaa.


Viimeisellä alkulohkon kierroksella AC Milan kohtaa Newcastlen, joka on niin ikään viidessä pisteessä. Dortmundilla on 10 pistettä ja PSG:llä seitsemän.Benfica vs Inter


Inter Milan saapui Lissaboniin Benfican vieraaksi ilman suurempia paineita. Nimittäin se oli aiemmalla kierroksella varmistanut jatkopaikkansa neljännesvälieriin. Panosta kuitenkin pelissä riitti, sillä lohkovoitto oli vielä otettavissa. Real Sociedad oli ennen ottelua Interin kanssa samoissa pisteissä (10). 


Ottelu sai salamastartin, kun Interin entinen pelaaja Joao Mario sijoitti pallon oikeaan alakulmaan upean kuvion päätteeksi. Ottelua oli tuolloin ehditty pelata ainoastaan viisi minuuttia. 


Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Interin maalivahti Emil Audero joutui toteamaan Joao Marion paremmaksi, kun hän iski illan toisensa ja samalla punapaidat 2-0 johtoon. Tilanne sai alkunsa Interin pohjapelaajan Kristjan Asllanin karmaisevasta omanalueen huolimattomuudesta. Epäonnistunut haasto johti menestykseen, jonka jälkeen muutaman onnekkaan pompun jälkeen pallo ajautui Mariolle kuin tarjottimelle. 


Ei kahta ilman kolmatta vai miten se menikään. Pelikello ei ollut ehtinyt vanheta kuin 34 minuuttia, kun jälleen tuttu mies oli asialla. Joao Mario tuikkaa ottelun tilanteeksi jo 3-0, ja hattutemppu on tosiasia. Tämä jäi myös taukotilanteeksi. 


Hattutempun viimeistellyt Joao Mario oli Man of the Match entistä seuraansa vastaan. Kuva: instagram.com/slbenfica

Joao Marion urapolku on ollut vähintäänkin erikoinen. Hän siirtyi Sportingista nimenomaan Interiin vuoden 2016 EM-kisojen jälkeen. Interissä hän ei ikinä päässyt seuran suosioon eikä peli ikinä asettunut samalle tasolle kuin Portugalissa. Inter maksoi 44 miljoonaa euroa Mariosta, mutta vain yhden ja puolen kauden jälkeen hänet lainattiin eteenpäin. Lainatut seurat olivat  West Ham, Lokomotiv Moscow, Sporting ja viimeisimpänä Benfica, josta löytyi myös pysyvä uusi koti. Viime kaudella hän sijoittui Portugalin liigan kolmanneksi maalipörssissä. Portugalilainen tuuletti joka maalia raivokkaasti Interiä vastaaan. Kunnioitusta tai rakkautta vanhaa seuraa kohtaan ei siis herunut. 


Toiselle puoliajalla lähdettäessä Inter oli kyennyt laukomaan vain kahdesti kohti portugalilaisten maalia. Tämä muuttui kuitenkin radikaalisti toisella jaksolla. Itävaltalaisjätti Marko Arnautović aloitti milanolaisten kirin, kun toista jaksoa oltiin pelattu ainoastaan kuusi minuuttia. 


Pelikello näytti 58 minuuttia, kun Davide Frattesi ohjaa Acerbin keskityksen maaliin. Benfica on kuin jähmettynyt, kun italialaisten peli rullaa. 


14 minuuttia edellisestä ja Marcus Thuram kaadetaan boksissa. Alexis Sanchez pääsee ampumaan rangaistuspotkua, jonka hän upottaa vuorenvarmasti häkkiin. Italialaiset kairasivat itsensä 3-0 asemasta tasoihin kahdessakymmenessäyhdessä minuutissa.


Loppupelin molemmat hakevat vimmatusti voittomaalia, kuitenkin tuloksetta. Angel Di Maria pääsi kenties lähimmäksi, mutta Inter maalivahti estää nämä aikeet upealla torjunnalla. Pisteet tasattiin Lissabonissa ottelun päätyttyä 3-3 tasapeliin. 


Benfican toiveet Eurooppa-liiga paikasta vaikeutuvat entisestään, kun sen pitäisi voittaa viimeinen ottelunsa Salzburgia vastaan vähintään viidellä maalilla. Se on kerännyt ainoastaan yhden pisteen lohkovaiheessa. Inter pääsee kamppailemaan lohkovoitosta Real Sociedadia vastaan molempien ollessa 11 pisteessä.


Comments


bottom of page