top of page

Napoli - Salernitana: Kaksi tämän kauden eniten epäonnistunutta seuraa epätoivon derbyssä

11.1.2024 23:01


Osimhen hugs Kvaratskhelia
Kvaratskhelia kaipaisi nyt Osimhenin tukea. Kuva: instagram.com/sscnapoli

Napoli ja Salernitana kohtaavat launtaina klo 16:00 Serie A:n alueellisessa derbyssä, missä voi tapahtua aivan mitä tahansa.


Otteluennakko


Viime kauden Italian mestari Napoli ei olisi voinut vetää enemmän vihkoon kulunutta kautta. Ainut toivon pilkahdus vaaleansinisten kaudessa on Mestarien liigassa paikka jatkopeleihin, mutta kotimaassa otteet ovat olleet aivan karseat.


Hallitseva mestari on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Napoli antoi marraskuussa potkut kesällä palkatulle managerille Rudi Garcialle, mutta tilalle tullut kehäraakki Walter Mazzarri ei ole onnistunut sen paremmin: Napoli on Mazzarrin johdolla Serie A:ssa pelannut seitsemän ottelua, joista on tullut kaksi voittoa, yksi tasapeli ja katastrofaaliset neljä tappiota.


Salernitana on puolestaan Serie A:n hännillä, vain 12 sarjapistettä plakkarissa. Vaikka putoamisviiva on yhden voiton päässä, tilanne Salernossa näyttää haastavalta ilman investointeja tammikuun siirtoikkunan aikana.


Joka tapauksessa Pippo Inzaghin miehistö on esittänyt raikkaita otteita viimeissä kolmessa pääsarjaottelussa. Salernitana pelasi 2 - 2 yllätystasurin Milania vastaan ennen joulua, minkä jälkeen otti vuoden 2023 viimeisessä ottelussaan 1 - 0 vierasvoiton Veronasta. Viime viikonloppuna Salernitana taisteli pisteistä vajaamiehisenä lisäajalle asti mestaruudesta taistelevaa Juventusta vastaan, mutta joutui lopulta antautumaan Vanhan Rouvan metkuille.


Salernitana myi tammikuun siirtoikkunalla seuran pitkäaikaisen runkopuolustajan Pasquale Mazzocchin juuri Napoliin. Tilalle seura hankki Fiorentinasta nuoren Niccolo Pierozzin, joka esiintyi tilastojen valossa hyvin Serie B:ssä viime kaudella.


Pierozzi voidaan nähdä tekevän Serie A debyytinsä tässä ottelussa, mutta Mazzocchia ei nähdä entistä seuraansa vastaan viime kierroksella punaiseen korttiin johtaneen törkytaklauksen jälkeen.


Napolin muita poissaolijoita ovat Africa Cup of Nationsin vuoksi Victor Osimhen ja Andre-Frank Zambo Anguissa, sekä loukkantuneina olevat Mathias Oliveira, Alex Meret ja Natan. Osimhenin poissaolo on massivinen, koska Napolifanit ovat menettäneet hermot häntä paikkaavaan Gianluca Raspadoriin, joka saa kuulla tästä kotiyleisön vihellyksin.


Ironisesti Salernitana kärkihyökkääjä Boylaye Dia on myös poissa Africa Cup of Nation velvotteiden vuoksi. Dian paikan ottaa todennäköisesti nigerialainen Simy, joka on tehottomuudestaan huolimatta esiintynyt pirteästi viime kierroksilla.


Napoli on oletetusti massivinen ennakkosuosikki vedonlyöntikertoimissa voittamaan ottelun. Inzaghin miehet kokivat sydäntäsärkevän takaiskun lisäajalla Juvea vastaan, minkä jälkeen vaaditaan vahvaa luonnetta nousta takaisin jaloilleen.


Napoli on pelannut niin huonosti viime aikoina, että Seria A:n jumbolla on mahdollisuus yllättää lauantaina. Paljon on kiinni veteraani Antonio Candrevan pelivireestä pääseekö vieraat tulostaululle.


Napolilla on nimekäs pelaajamateriaali, mutta Kvicha Kvaratskhelialta ei valitettavasti voi odottaa tehoja tällä hetkellä. Kun tämän ottaa huomioon, niin kotijoukkueella on potentiaalia noin yhteen maaliin ilman vieraiden kohtalokkaita yksilövirheitä. Uskotaan, että Salernitana on koonnut itsensä viime viikonlopusta ja ottaa taas suurseuraa vastaan yllätystasurin.


Tulosveikkaus: 1 - 1Comments


bottom of page