top of page

Napoli vs Inter ennakko - Jatkuuko suurseurojen maalien mättö Serie A:ssa?

30.11.2023 17:04


Serie A:n neljännentoista pelikierroksen ehdoton huippuottelu pelataan Napolissa, kun tämän kauden mestarisuosikki Inter lähtee haastamaan hallitsevaa mestaria Napolia.


Victor Osimhen on Napolin suunnannäyttäjä. Kuva: twitter.com

Napoli ennakko


Napoli on ehtinyt pelaamaan kaksi ottelua uuden managerinsa Walter Mazzarrin alaisuudessa. Ensin Serie A:ssa Partenopei onnistui kaatamaan Atalantan vierasottelussa pienen onnen kautta. Napoli hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa mennen tauolle johtoasemassa, mutta toisella puoliajalla Atalanta tuli pelissä tasoihin, minkä jälkeen näytti siltä kuin Napoli olisi häviämässä ottelun. Atalantan maalivahti Marco Carnesecchi kuitenkin lahjoitti voiton epäonnistuneen avaussyötön seurauksena.


Toinen Mazzarrin johtaman ottelu Napolin peräsimessä oli tämän viikon keskiviikkona. Partenopei taisteli pitkään tuloksessa kiinni Mestarien liiga -ottelussa Real Madridia vastaan Santiago Bernabeulla, mutta antaui Realille 3 - 2 voittomaalin ottelun viimeisellä kympillä. Napoli hakee siis vielä tasaisuutta otteisiinsa uuden pääkäskijän kanssa.


Inter ennakko


Inter Milan on pelannut aivan loistavan alkukauden. Joukkue on ansaitusti Serie A:n sarjataulukon piikkipaikalla ja pelin jokainen osa-alue toimii. Viime sunnuntaina Inter hallitsi peliä suurimmaksi osaksi Juventus Stadiumilla Derby d'Italiassa. Juve on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, ja kovimman mestaruushaastajan kontrollointi vieraspelissä on osoitus siitä, kuinka hyvä Simone Inzaghin miehistö on tällä hetkellä.


Kaikki kilpailut mukaanlukien joukkue on hävinnyt vain yhden kerran tällä kaudella joukkueen kohdatessa yllätystappion Sassuoloa vastaan. Keskiviikon Mestarien liigan pelissä kauden toinen tappio oli lähellä, mutta Nerazzurri onnistui kairaamaan tiensä tasapeliin asti, vaikka oli puoliajalla häviöllä 3 - 0. Tämä oli osoitus kuinka vahva Interin henkinen selkäranka on tällä hetkellä, eikä se tule häviämään yhtään peliä helposti.


Osimhen is back


Napoli ei juurikaan satsannut tähän kauteen pelaajahankintojen osalta, vaan joukkue lähinnä heikentyi kesän jälkeen myydessään tähtitoppari Kim Min-jaen Bayern Muncheniin ilman korvaajaa. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet alkukaudella, mutta tuloksellisesti se ei ole ollut katastrofi. Seurajohdon odotukset olivat vaan korkeammalla ilman suoranaista katetta tähän.


Päävalmentajan juonia isompi tekijä Napolin pärjäämisen edellytykseksi on supertähti Victor Osimhenin paluu. Anteeksiantamattomasti töitä paiskiva pitkä nigerialainen muuttaa kentälle tulleessaan koko joukkueen peli-ilmeen aktiivisella pelityyliillään, ja pystyy viimeistelemään laadukkaasti ilmasta sekä maasta. Osimhenin poissaolo oli massiivinen tekijä Napolin huonompien tuloksien taustalla.


Nyt nigerialainen on taas pelaavassa kokoonpanossa ja aloittaa kentällä Interiä vastaan sunnuntai-illan spektaakkelissa. Osimhen muodosti viime kaudella pysäyttämättömän tandemin vasemman laitahyökkääjän Kvicha Kvaratskhelian kanssa. “Kvara” ei ole tällä kaudella ollut samanlaisessa iskussa kuin viime sesongilla, ja suuri syy tähän on ettei tutkapari ole pystynyt pelaamaan kuin noin puolet kauden minuuteista.


Match Day


Interillä on ainoastaan pakistossa loukkaantumisia, kun monipuoliset Alessandro Bastoni ja Benjamin Pavard on sivussa. Napolilla on poissa tähän mennessä floppihankinnaksi osoittautunut tanskalainen laitahyökkääjä Jesper Lindström, sekä puolustuksesta Mario Rui ja Mathias Oliveira. Viimeksimainittu loukkantui juuri viime viikonloppuna Atalantaa vastaan, kun nyrjäytti nilkkansa omia aikojaan Bergamon jäisellä viheriöllä.


Napoli-puolustajien loukkaantumiset ovat haastavat, koska sivussa on joukkueen ykkös- ja kakkosvaihtoehto vasemman laitapuolustajan tontille. Loukkaantumisia paikkaa erittäin todennäköisesti brasilialainen Juan Jesus, joka on lähtökohtaisesti rosterin täytemies. Heti kun Jesus tuli kentälle Oliveiran paikalle viime kierroksella Atalantaa vastaa, alkoi La Dea pommittamaan hyökkäyksiä hyvällä onnistumisprosentilla Napoli vasemmasta laidasta. Jää nähtäväksi vuotaako Napolin vasen laita taas sunnuntaina, kun nopeutta ja fyysisyyttä omaava Denzel Dumfries painaa tuhatta ja sataa omalla pelipaikallaan Interin oikeassa laidassa Jesusta vastaan.


Interin kannattajien ei sovi kuitenkaan iloita liikaa Napolin poissaolojen suhteen, koska oman joukkueen poissaolot saattavat vaikuttaa yhtä paljon ottelun kulkuun. Interin täytyy olla erityisen tarkkana puolustusalueella Victor Osimhenin kanssa. Vaikka Bastoni ja Pavard onkin vähän hyökkäävämpiä toppareita, Nerazzurrin kannattajat toivoisivat heistä jompaa kumpaa avaukseen Stefan de Vrijn paikalle: Hollantilainen oli ajoittain hieman pihalla Juventusta vastaan hävitessään esimerkiksi Dusan Vlahovicille kaksinkamppailun, minkä jälkeen Juventus iski ainokaisen tasapeliin kantaneen osuman Derby d’Italiassa.


Ennuste


Molempien joukkueiden viikon Mestarien liigan otteluissa tehtiin epäitalialaiseen tyyliin kuusi osumaa. Napoli päästi neljä Realia vastaan, kun taas Inter kolme Benficaa vastaan. Tähän peilaten voisi odottaa, että italialaismanagerit painottavat oman alueen pelaamisen tarkkuutta, ja maalikarkeloilta pyrittäisiin välttämään Serie A:n viikon suurimmassa kamppailussa.


Napolin täytyy kuitenkin lähteä hakemaan voittoa tästä, mikäli mielivät mukaan mestaruustaistoon. Kolmen pisteen voitolla Partenopei nousisi sarjataulukossa viiden pisteen päähän Interistä, kun taas tappiolla joukkueiden välinen ero olisi suurentuntuinen 11 pistettä.


Lähteekö Napoli siis otteluun high risk - high reward -mentaliteetilla? Osimhenin paluun myötä edellytykset tämän strategian toteuttamiseen olisivat hyvät.


Inter on niin erinomaisessa vireessä tällä hetkellä, että Napolin täytyy pitää koko 90-minuuttia täysi fokus pelissä. Siihen se ei ole kuitenkaan pystynyt viime aikoina, joten on helppo veikata vieraiden ottavan täyden pistepotin mestaruusjunansa matkaan Napolista. Nerazzurri notkahti jo keskiviikkona, ja näin tuskin tapahtuu uudestaan sunnuntaina.


Tulosveikkaus: 1 - 2


Comentários


bottom of page