top of page

Pelikierros 13. Maanantaiennakko: Verona ja Lecce pyrkivät voittojen tielle, Bolognassa tasaista

26.11.2023 11:56


Maanantain Serie A -kierroksella pelataan kaksi ottelua. Italiaa eurosarjoissa edustavat joukkueet ovat pelanneet 13. pelikierroksen ottelunsa alta pois, joten viikon alkuun on hyvä paikka sivistää tietämystään sarjan vähemmän tunnettujen joukkueiden osalta.


19:30 Verona - Lecce


Verona on hävinnyt viisi edellistä otteluaan ja on ilman voittoa peräti kymmenessä edellisessä matsissa. Viime kaudella niukasti sarjassa säilyneet veronalaiset hakivat kesällä uutta nostetta peli-ilmeeseensä palkkaamalla juurikin Leccessä kelpo työtä tehneen Marco Baronin joukkueen päävalmentajaksi.


Alku uuden managerin johdolla olikin lupauksia herättävä: Verona voitti kaksi kauden ensimmäistä Serie A -ottelua, joista toinen oli sitkeä 2 - 1 voitto AS Romaa vastaa gialloblun taistellessa pelin lopussa punaisen kortin jälkeen miehen vajaalla.


Kuitenkaan tämän jälkeen ei ole voittoja herunut. Veronan huono formi on tiputtanut heidät sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle.


Vierasjoukkue Lecce aloitti kautensa ryminällä. Baronin tilalle palkattu Roberto d’Aversa teki heti vaikutuksen uuteen seuraan, kun Lecce pelasi ilman tappioita kauden ensimmäiset viisi ottelua. Näistä peleistä kolme päättyi voittoon.


Lecce ei ole hyvän aloituksen jälkeen kyennyt voittamaan seitsemään edelliseen otteluun. 


Maanantain ensimmäisen Serie A -kamppailun juoni onkin etukäteen selvä: Molemmat joukkueet pyrkivät palaamaan epätoivoisesti voittojen tielle, ja näkevät erinomaisen tilaisuuden tähän toistensa kustannuksella.


Verona ei juurikaan investoinut kesällä pelaajahankintoihin ja materiaalin raamit eivät vaikuta riittävän putoamistaistelua pidemmälle. Lecce puolestaan myi kesällä kapteeni Morten Hjulmandin kivalla siirtosummalla Portugaliin, mutta tulijapuolelta löytyi joukkuetta vahvistavia hakuja. Slovakian liigasta 3,9 miljoonan euron siirtosummalla Etelä-Italiaan siirtynyt montenegrolainen kärkihyökkääjä Nikola Krstovic on iskenyt alkukaudella sarjassa jo neljä täysosumaa. Veronan paras maalintekijä on oikea laitahyökkääjä Cyril Ngonge kahdella maalilla.


Nikola Krstovic on herättänyt mielenkiintoa jo Euroopan suurseuroista.

Marco Baronin täytyy löytää oikeat taktiset niksit tähän kamppailuun, mikäli kotijoukkue meinaa palata maanantaina takaisin voittokantaan. Tämän kauden Veronan pelaajamateriaali on sen verran tasapaksu, ettei kukaan yksilö nouse esiin ottamaan joukkuetta harteilleen.


Leccen puolelta parilta pelaajalta voisi sitten taas odottaa enemmän tehoja. Krstovicin vasemmalla laidalla pelaava Lameck Banda, sekä oikealla laidalla ajoittain hurmaava Gabriel Strefezza ovat iskeneet alkukaudella vasta yhden maalin mieheen ja lisää sopisi odottaa.


21:45 Bologna - Torino


Bologna lukeutuu Serie A:n alkukauden yllättäjiin. Kesällä PSG:n manageriksi huhuttu Thiago Motta kommentoi italialaislehdistölle kauden alun kynnyksellä, että joukkue ei ole valmis tämän kauden alkuun.


Se saattoi olla vain taktista hämäystä, sillä erinomaisesti valmentajauransa aloittanut Motta on saanut Bolognan pelaamaan pisteistä kauden jokaisessa ottelussa, minkä ansiosta I rossoblu on sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Vielä erityisemmän Bolognan alkukaudesta tekee se tosiasia, että joukkue on onnistunut pelaamaan tasapelit Interiä, Napolia ja Juventusta vastaan. On siis päivänselvä, että Thiago Motta tietää mitä tekee managerin roolissa.


Tämä kausi jäänee erinomaisesti valmentajauransa aloittaneen Thiago Mottan viimeiseksi Bolognassa.

Ivan Juric valmentaa Torinossa kolmatta kauttaan, mutta ei ole saanut joukkuetta nousemaan sarjan keskikastia korkeammalle. I Granatan kauden 23-24 alku on mennyt odotuksien mukaan joukkueen ollen sarjataulukossa sijalla kaksitoista.


Erittäin pedanttisesti kentän laidalla otteluita tarkkailevan Juricin suurin ongelma Torinossa on vaikeudet pärjätä otteluissa sarjan suurimpia seuroja vastaan. Siitä huolimatta Torino pystyy tasaisesti voittamaan keskikastissa olevia, ja putoamisen kanssa kamppailevia joukkueita. Granatan kannattajat toivoisivat pikkuhiljaa seuralta askelia eteenpäin.


Stadio Renato Dall’Aralla on maanantain päätteeksi odotettavissa vähämaalinen pienten marginaalien taktinen jalkapallo-ottelu. Kumpikaan joukkue ei ole alkukaudella mässäillyt maalinteolla. Bolognalla on ensimmäisen kahdentoista pelikierroksen jälkeen 13 tehtyä maalia, kun Torino on tehnyt vain kymmenen maalia, mikä tarkoittaa alle maali per ottelu.


Kummallakin joukkueella on pahoja yksittäisiä poissaoloja. Kotijoukkueesta on sivussa joukkueen taitavin yksilö Riccardo Orsolini. Torinolta puuttuu laadukas puolustaja Perr Schuurs ja keskikentällä peliä hyvin avaava Samuele Ricci.


Ei kannata pahoittaa mieltään, jos ottelu päättyy maalittomaan tasapeliin. 

Comentarios


bottom of page