top of page

Roma - Napoli: Kaaoksen keskeltä joulunviettoon - Napoli kasvojen pesulla tulista Romaa vastaan

22.12.2023 10:23


Kuva: twitter.com/officialasroma

Italian hallitseva mestari Napoli lähtee haastamaan Jose Mourinhon kuumaveristä Romaa Stadio Olimpicolla. Ottelussa pelataan jälleen tärkeäarvoisista sarjapisteistä loppukauden top 4 sijoituksia miettien.


Mourinhon Roma ei ollut hävinnyt kotimaan kentillä lokakuun lopun jälkeen ennen Bolognalle koettua 2 - 0 tappiota Italian pääsarjan edellisellä pelikierroksella.


Suuri syy Giallorossin tappioon oli Fiorentinaa vastaan aiemmalla pelikierroksella koetut menetykset: Tähtihyökkääjä Paulo Dybala loukkasi itsensä oman rikkeensä seurauksena, kun taas Romelu Lukaku hölmöili itsensä törkeällä liukutaklauksella suihkuun pelin lopussa. Parhaiden syömähampaiden puuttuessa Giallorossi jäi ilman maaleja hyvin organisoitua Bolognan joukkuetta vastaan.


Mourinhon joukkueen otteita leimaa kurittomuus. Roma on Serie A:n fair play -taulukossa neljänneksi viimeisenä. Kauden aikana Romalle on kertynyt 37 keltaista korttia sekä kaksi punaista.


Ehkä suuremmalle määrälle olisi ollut aihe. Mourinho on rakentanut Romalleen pahamaineisen brändin. Giallorossi elää penkistä lähtien intohimoisesti pelin jokaista tilannetta kohtaan. Valitettavan usein kuitenkin tunnetila kiehuu yli, kuten Fiorentinaa vastaan Lukakun tappotaklaus sekä Dybalan turhan kova itselleen vahinkoa aiheuttanut kontakti tekivät selviksi.


Mourinhon Roman brändin sielu on italialainen toppari Gianluca Mancini. Kovaluinen pelimies ei ole sukua mestarivalmentaja Robertolle. Roman puolustuksessa Mancinin möreä ääni käy jatkuvasti ja kivikasvoinen italialainen luo vastustajalle myös psykologisesti uhmaavan presensin fyysisen lisäksi.


Jos tykkää saippuaoopperasta tarjoilee Roma viihdyttävimmät hetket nykypäivän  futismaailmassa tulisieluisilla otteillaan. Ei ihme että Stadio Olimpico on ollut Mourinhon aikakaudella lähes poikkeuksetta loppuunmyyty.


Illan vierasjoukkue Napolin tulokset Walter Mazzarrin alaisuudessa eivät ole vielä vakuuttavia. Kaikki kilpailut mukaanlukien Mazzarrin Napoli on seitsemästä ottelusta voittanut kolme ja hävinnyt neljä. Toki vastustajiin näissä pelissä lukeutuu muun muassa Inter, Real Madrid, Juventus ja Atalanta, joten haaste ei ole ollut helppo.


Tämän viikon tiistaina Napoli lensi Coppa Italiasta ulos kuin leppäkeihäs. Sarjanousija Frosinone mellakoi pelin lopussa Partenopein kustannuksella iskemällä neljä maalia puoleen tuntiin  Stadio Diego Armandolla.


0 - 4 tappio teki selväksi, ettei Mazzarri ole saanut Napolin joukkueelle tukevaa selkärankaa. Stadio Olimpicon illan vierailija etsii yhä voittavaa reseptiä tähän kauteen. Pelaajamateriaalista sen löytäminen ei ole kiinni.


Match Day


Serie A:n ylemmässä keskikastissa Napoli on sijalla viisi, kun Roma lähtee otteluun sijalta kahdeksan. Vain kaksi sarjapistettä erottaa joukkueet ja Roma on varmasti nälkäinen, koska palkintona voitosta on nouseminen hallitsevan mestarin edelle.


Roma joutuu tulemaan toimeen ilman itsensä kolhinutta Dybalaa. Menetys on aivan massiivinen, sillä kahdessa viime ottelussa Roma ei ole tehnyt maalia Dybalan puuttuessa kentältä. Romelu Lukaku palaa avauskokoonpanoon, mutta Fiorentinaa vastaan belgialainen näytti hyödyttömältä ilman Dybalan oivallista pelinrakentelua.


Gianluca Mancinin pelikunto ei välttämättä kestä täyttä ysikymppistä. Dybalan lisäksi kotijoukkueen muut poissaolijat ovat Tammy Abraham, Houssem Aouar ja Chris Smalling.


Vierasjoukkueen loukkaantumistilanne on parempi. Mazzarrilla on käytettävissä otteluun kaikki pelaajat Elif Elmasia ja Mathias Oliveiraa lukuunottamatta.


Vasemman laitapuolustajan Mario Ruin paluu on tärkeä. Kesän siirtoikkunalla hankittu toppari Natan joutui pelaamaan vasemman puolustajan tontilla Ruin ja Oliveiran yhtäaikaisen poissaolon takia. Brasilialainen Natan osoitti kuitenkin vasemmassa laidassa mielenkiintoista potentiaalia tulevaisuutta silmälläpitäen.


Napoli lähtee Stadio Olimpicolle hienoisena ennakkosuosikkina. Vierasjoukkueen tekniikka on kotijoukkuetta ilman Dybalaa huomattavasti laadukkaampi.


Giallorossi joutuu repimään ja raastamaan pisteiden eteen. Siihen se on valmis, mutta maalejakin pitäisi tehdä. Ilman Napolin pahoja yksilövirheitä Romalla ei ole juurikaan potentiaalia pistää yhtä osumaa enempää.


Roma ja Mourinho pyrkivät hämäämään pelin ulkopuolisilla asioilla tuttuun tapaan, mutta Napoli pesee kasvonsa ruman Coppa Italian tappion jälkeen.


Tulosveikkaus: 1 - 2

Commenti


bottom of page