top of page

Ukraina - Italia ennakko: Azzurri pyrkii etenemään jatkoon ilman sotaa

19.11.2023 19:44Ukraina ja Italia kohtaavat maanantai-iltana EM-karsintaottelussa, jossa Italia varmistaa tasapelillä tai voitolla lohkopaikan Saksan EM-kisoissa 2024. Ukraina etenee voitolla jatkoon, ja sen myötä Azzurrin täytyisi pistää parastaan peliin UEFA Nations League -playoffeissa, jotka voittamalla Italia nähtäisiin toidts reittiä puolustamassa Euroopan mestaruutta kesän kisoissa.


Azzurilla vakuuttava kenraali


Italia otti vakuuttavan voiton Pohjois-Makedoiniasta maaottelutauon ensimmäisessä ottelussa. Italia kontrolloi palloa melko virheettömästi, oli valmistautunut kulmapotkuihin hyvin ja Federico Chiesa toi joukkueesta puuttunutta maailmanluokan yksilötaitoa tehdessään paluun maajoukkueeseen loukkaantumisensa jälkeen.


Erityisesti Italian pallollinen joukkuepeli oli vakuuttavaa katseltavaa. Azzurri pystyi tämän avulla ohjaamaan Pohjois-Makedonian puolustusmuotoa auki. Chiesalle onnistuttiin lähettämään diagonaalisia syöttöjä tyhjään tilaan. Juventuksen mies oli usein vain yhden pelaajan vartioinnissa, ja kiitti tästä iskemällä kaksi kaukaa lauottua, upeaa maalia.


Luciano Spalletti sai Azzurrin keskikentän tosi aktiiviseksi. Giacomo Bonaventura oli ratkaisuillaan linkki hyökkäyksen ja puolustuksen välissä, Nicolo Barella jakoi kaksi maalisyöttöä ja Interissä tällä kaudella liekehtinyt, kesällä Real Madridiin huhuttu Federico Dimarco jakeli oivallisia passeja fantastisella vasemman jalan potkutekniikallaan liikkuessaan välillä laidasta keskikentälle.Pallomaestro Federico Dimarco.


Ukrainalla myös joukkueessaan tähtipölyä


Ukraina ei pääse pelaamaan peliä kotimaassaan Venäjän hyökkäyssodan vuoksi, ja täten maanantain kamppailu käydään tulevan kisaisännän Saksan Leverkusenin kaupungissa. Ukraina on on kuitenkin ollut poikkeusolosuhteissa voittamaton "kotikentällä", ja Azzurilla on täysi työ saada tarvittava tulos EM-paikan varmistamiseksi Saksan kisoihin


Englannin Valioliigaa aktiivisesti seuraavat tietävät minkälaisia hankaluuksia Mykhaylo Mudryk, Oleksandr Zinchenko ja Vitally Mykolenko pystyvät aiheuttamaan Azzurrin puolustukselle.


Ehkä mielenkiintoisin Ukrainan kaksikko maanantain ottelussa tulee Espanjan La Ligasta. Oikea laitahyökkääjä Viktor Tsygankov sekä kärjessä pelaava Artem Dovbyk ovat olleet Gironan takuumiehinä, kun joukkue on sensaatiomaisesti La Ligan piikkipaikalla kolmentoista pelikierroksen jälkeen.


Artem Dovbykillä on seitsemän maalin lisäksi viisi maalisyöttöä Gironassa alkukaudella,


On siis selvä juttu, että Ukrainan jalkapallo on selvässä nousujohteessa.


Match Day


Azzurri tulee todennäköisesti tekemään jotain muutoksia avauskokoonpanoon Pohjois-Makedonia ottelusta. Napolissa Spallettin joukkueen kapteenina esiintynyt Giovanni Di Lorenzo on taas käytettävissä korttitilinsä täyttymisestä tulleen pelikiellon, ja hänen odotetaan avaavan oikean laitapuolustajan tontilta.


Italian avaava kärki voi vaihtua maanantain otteluun. Helpottavan 4 - 2 maalin Pohjois-Makedoniaa vastaan viimeistellyt Giacomo Raspadori saattaa aloittaa penkiltä. Hänet korvaisi Atalantan Gianluca Scamacca, joka on väläytellyt jälleen Serie A:ssa sitä supertähtipotentiaalia, mitä ei saanut tuotua esille West Hamissa.


Ukrainan avaava kärki pitäisi olla Gironassa alkukaudella seitsemän maalia viimeistellyt

Dovbyk, joka saisi hyökkäykseen Valioliiga-tähtien lisäksi tukea Shakhtar Donetskin 21-vuotiaalta hyökkävältä keskikenttäpelaajalta Georgyi Sudakovilta.


Spalletti on myös vihjaillut muuttaneensa mielen rangaistuspotkun vetäjän suhteen. Neljä edellistä pilkkua maajoukkuepaidassa missannut Jorginho oli vielä Pohjois-Makedoniaa vastaan käydyn ottelun jälkeen koutsin valinta vetämään seuraavankin pilkun. Spalletti sanoi kuitenkin Ukraina-ottelua edeltävässä pressissä, että joukkueesta löytyy muitakin rangaistuspotkuspesialisteja, ja saattaisi olla vaikea lähettää Jorginho takaisin samaan paikkaan.


Konkluusio


On mielenkiintoista nähdä, minkälaiseksi ottelu muodostuu taktisesta perspektiivistä.

Ukrainan on pakko tehdä maali, joten nähtäväksi jää kuinka paljon tämä vaikuttaa heidän prässäämiseen Italian ollessa pallossa. Jos Ukraina lähtee höntyilemään, Italia hyödyntää avoimet tilat joukkuuesta löytyvän oivan syöttötekniikan avulla, ja Chiesa etunenässä pääsee hyödyntämään niitä.


Azzurrin on kuitenkin pidettävä pää kylmänä. Pohjois-Makedoniaa vastaan uhkaa ei ollut pelissä pitkinä aikajaksoina, mutta siitä huolimatta siniset päästivät kaksi maalia omiin, ja varsinkin 3 - 2 -kavennuksen jälkeen nousi Italia-faneille kylmää hikeä otsalle. Ukrainalla on Pohjois-Makedoniaa huomattavasti suurempi potentiaali hyödyntää Azzurrin puolustuksen pienetkin torkahtelut.


Joka tapauksessa Azzurri näytti sen verran itsevarmalta kontrolloidessaan peliä pallolla Pohjois-Makedoniaa vatsaan, että heidän luulisi saavuttavan vähintään tasapelituloksen. Peli tulee aukeamaan ennemmin tai myöhemmin, joten on jännä nähdä heti alusta alkaen Ukrainan pelaamisen riskitasot. Italia on Euroopan mestaruuden jälkeen käytännössä vain sulanut peliesityksissään, joten Ukrainankin sopii odottaa pystyä maalintekoon Leverkusenissa.


Tämä tarkoittaa sitä, että Italian täytyy iskeä yksi takaisin, mihin Azzurri sanoo "Mi dispiace. Ti amo", pistää sen yhden takaisin, ja nämä jäävät loppulukemiksi.


Tulosveikkaus: 1 - 1
Comments


bottom of page