top of page

Vedonlyöntivihje: 9.2.2024 Salernitana - Empoli

4.2.2024 20:24


Davide Nicola Empoli
Onko Davide Nicolasta johtamaan Empoli putoamisviivan yläpuolelle? Kuva: twitter.com/EmpoliFC

Empoli ja Salernitana ovat Serie A:n sarjataulukon hännillä. Empoli on toiseksi viimeisenä 18 sarjapisteellä, kun ottelun kotijoukkueella Salernitanalla on kasassa vain 13 pistettä.


Joukkueiden alkukausi ei olisi voinut mennä huonommin. Empoli oli ensimmäiset päävalmentajapotkut tällä kaudella antanut joukkue, kun viime kaudella hyvää jälkeä tehnyt Paolo Zanetti teki tilaa syyskuussa uusvanhalle Empoli-managerille Aurelio Andreazzolille.


Hän ei kuitenkaan onnistunut kääntämään Empolin kurssia, ja sai monoa takamukseensa tammikuun 19. päivä ehtien luotsata toscanalaista seuraa vain kuusitoista peliä neljännellä yrityksellään Empolin managerina. Hänet korvasi Davide Nicola, joka ei ole onnistunut pitämään Serie A -joukkueessa päävalmentajan tonttia yhtään kokonaista kautta lukuisista yrityksistä huolimatta.


Salernitana on myös antanut päävalmentajapotkut Paulo Sousan väistyessä Pippo Inzaghin tieltä. Salernolaisten kannalta valitettavasti Pippo ei ole onnistunut kääntämään seuran kurssia. Todisteena tästä on surullinen 0.76 pistekeskiarvo ottelua kohden seitsemäntoista pelin jälkeen.


Juuri päävalmentajat luovat mielenkiintoisimman dynamiikan perjantain otteluun. Vaikkei Davide Nicolan CV managerina ole kovin kummoinen, hän onnistui pelastamaan Salernitanan varmalta näyttäneeltä putoamiselta kaudella 2021-22, mikä jäi Serie A:n historiaan yhtenä ilmiömäisimmistä pelastuksista.


Nyt Nicola on siis ottanut ohjat Empolissa ja ei ole hävinnyt kolmessa ensimmäisessä ottelussaan seuran managerina. Nicolan debyytissä Empoli otti vakuuttavan 3 - 0 voiton Monzasta, minkä jälkeen seura on taistellut kaksi tasapeliä, joista toinen on erinomainen 1 - 1 tulos Juventusta vastaan vierasottelusta.


Salernitana ei ole samanlaisessa nousujohteessa. Toki neljän ottelun tappioputki tuli päätökseen viimeisimmällä Serie A -kierroksella salernolaisten hakiessa 0 - 0 tasapelin Torinoa vastaan vierasottelussa. Tulos on hyvä, mutta Salernitana onnistui luomaan maaliodottamaa vain 0.09 verran, eli onneakin oli matkassa.


Molemmat joukkueet ymmärtävät kuinka kriittisistä pisteistä perjantain ottelussa on kyse. Salernitanalla on paremmat yksilöt käytettävissä hyökkäyspäässä huippukautta pelaavan Antonio Candrevan ja ei niin huippukautta pelaavan Boulaye Dian ansiosta.


Empoli on enemmän tasapaksu, mutta näissä otteluissa mentaliteetti ratkaisee.


Ehkä pari päivää sitten seuraan vapaana agenttina saapunut Jerome Boateng tuo jonkinlaista järkeä Salernitanan puolustuspelaamiseen kokemuksensa ansiosta. Sitä seura tarvitsee, koska tuntuu ettei Pippolla ole aina homma hanskassa kentän laidalla ja tulokset puhuvat tämän puolesta.


Empoli lähtee otteluun hienoisena altavastaajana. La Gazzetta Suomi uskoo, että tulosvireen löytänyt Empoli ottaa voiton kovemmilla paineilla otteluun tulevaa Salernitanaa vastaan


Kannattaa myös seurata kuinka tuliseksi ottelu kehittyy, ja pitää reagointivalmius livevedoissa overien suhteen korteissa.


Vetovinkki: Empoli tasapeli ei vetoa - 2,11留言


bottom of page