top of page

Kansallinen liiga HJK - Ilves ennakko: Uudestisyntynyt Ilves haastaa mestarisuosikin

10.5.2024 20:55

Lotta Kalske HJK
Lotta Kalske on iskenyt kaksi maalia alkukauden neljässä ottelussa. Kuva: twitter.com/HJKNaiset

Kansallisessa liigassa pelataan sunnuntaina äitienpäivänä koko alkukauden mielenkiintoisin kamppailu, kun kautensa loistavasti aloittanut Ilves kohtaa mestarisuosikki HJK:n.


Klubi ilmoittautui mestarisuosikiksi numero yksi kaatamalla liigaa viime kaudet hallinneen KuPS:n helatorstaina vieraskentällä 1-0-lukemin. Lilli Halttunen viimeisteli voittomaalin toisen puoliajan lopussa, mikä nosti HJK:n yksin liigan kärkeen.  KuPS on ollut hieman vaikeuksissa alkukauden otteluissaan, joten kaikki pelinsä tähän mennessä voittanut HJK saa toukokuussa mestaruuspaineet niskaansa.


HJK huilaa KuPS-ottelun jälkeen vain kaksi päivää, ennen kuin pirteästi pelannut sarjakakkonen Ilves saapuu taistelemaan pisteistä Bolt areenalle.


Viime kaudella asetelmat eivät olleet samat: Haastajasarjaan jäänyt Ilves ei tehnyt yhtään maalia HJK:n verkkoon keskinäisissä otteluissa, ja omissa helisi peräti yhdeksän kertaa.


Kansallisen liigan 2024 alkukauden otteluissa Ilves on näyttänyt uudestisyntyneeltä. Päävalmentaja Anssi Ylisen viime kaudella alkanut projekti tuottaa kentällä hedelmää. Ilves pelaa eheän näköistä joukkuepeliä, jossa yksilöt pääsevät loistamaan.


Ilveksen johtotähti ja kapteeni Anna Olmala on näyttänyt hyökkäyksessä vaarallisemmalta kuin viime kaudella ja on maalipörssin jaetulla kärkisijalla. Alkukaudella yhden maalin ja kaksi maalisyöttöä tehoillut Elli Mäkipelkola on lähellä läpimurtoa liigassa. Huikean maalin kauden avauspelistä puolesta kentästä pussittanut Nelly Lehtilä oli Kansallisen liigan huhtikuun pelaaja. Viivi Spets on paikannut erinomaisesti keskikentällä Armi Heikkilän jättämän aukon.


Omaan peliin ja projektiin uskova Ilves ei ole voittanut HJK:ta kauden 2017 jälkeen. Sunnuntaina sillä on edellytykset tarjota Klubille kovin haaste keskinäisissä kohtaamisissa vuosiin.

コメント


bottom of page